Zomerlezen.jpg
Studentenleven

Zomerlezen: met deze vijf boeken kom je uit een leesdip (+ budget-tip)

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Lezen is een prachtige manier om naar andere werelden te reizen. Maar soms kunnen we door de drukte van alle deadlines in een leesdip belanden. In dit artikel heeft Studentredacteur Elçin een lijst samengesteld met boeken die je uit een leesdip kunnen halen en je liefde voor lezen opnieuw aanwakkeren.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, wijsheid, humor of emotionele diepgang, deze boeken hebben het allemaal. Dus neem plaats op een comfortabele stoel, zet je telefoon op stil en dompel jezelf onder in één van deze verhalen die je gegarandeerd uit die leesdip halen.

Voor de liefhebbers van romantiek...
"People We Meet on Vacation" door Emily Henry  

Twee beste vriendinnen die elkaars tegenpolen zijn, gaan al tien jaar samen op vakantie. Alex is een introvert die het liefst thuis blijft, terwijl Poppy een avontuurlijke schrijfster is. Wanneer Poppy in een sleur belandt, stelt iemand haar de vraag wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was. Haar antwoord is simpel: op vakantie met Alex. Dus besluit ze Alex te overtuigen om nog een laatste keer samen op vakantie te gaan.
"Waarom vond ik dit boek leuk? De band tussen Alex en Poppy is zo mooi dat je blijft doorlezen. Het einde is ook zeer doordacht!" 

Ben je een fan van Hollywoodgeheimen?
"The Seven Husbands of Evelyn Hugo" door Taylor Jenkins Reid  

"The Seven Husbands of Evelyn Hugo" is historische fictie met een liefdesverhaal. Evelyn Hugo is een icoon uit de Hollywoodfilmwereld en besluit na jaren om te vertellen over haar glamoureuze leven vol schandalen.  
"Waarom is dit mijn favoriete boek? Dit boek zit boordevol levenslessen! Evelyn Hugo is niet het meest sympathieke personage, maar wel de slimste. Ze heeft zeven relaties gehad, maar is slechts één keer verliefd geworden!" 

Een boek voor wanneer je je wilt onderdompelen in een andere wereld...
"Before the Coffee Gets Cold" door Toshikazu Kawaguchi 

Stel je een klein steegje in Tokio voor. Daar bevindt zich een café waar je de mogelijkheid hebt om terug in de tijd te reizen. Wat zou je veranderen als je de kans had om terug te gaan in de tijd? In het boek maak je kennis met vier bezoekers die allemaal hun eigen wensen hebben. Ze maken gebruik van het aanbod om door de tijd te reizen.  
"Ik vind dit boek fantastisch! Het is een fantasierijk verhaal met een eenvoudig plot, en iedereen kan er een andere les uit halen!" 

Een modern verhaal over hedendaagse problemen van jongeren...
"Beautiful World, Where Are You" door Sally Rooney 

In het verhaal van Alice en Eileen, twee vriendinnen, bestaat er geen goed of slecht. Ze leven ver uit elkaar, maar houden elkaar op de hoogte door wekelijks e-mails uit te wisselen. De  vriendinnen bespreken moderne problemen waar jonge millennials mee te maken hebben. Ondanks dat hun levens erg van elkaar verschillen, zijn ze toch hetzelfde. 
“Ik overtuig je om dit boek te lezen door mijn favoriete quote te delen: ‘It’s so hard to see the point sometimes, when the things in life I think are meaningful turn out to mean nothing, and the people who are supposed to love me don’t.’” 

Humor en herkenbaarheid waardoor je veel over jezelf leert...
"Everything I Know About Love" door Dolly Alderton  

Een boek dat je laat lachen, huilen en nadenken over je eigen leven. Dolly Alderton praat onophoudelijk over liefde en hoe ze in haar eigen leven heeft geworsteld haar plek te vinden.  
"Het perfecte boek voor twintigers en dertigers. De eerlijke verhalen van Dolly Alderton over haar leven waren zeer herkenbaar." 

Een budget-tip voor het kopen van boeken: antiquariaten en de Deventer Boekenmarkt

Een budgettip voor het kopen van boeken: antiquariaten zijn unieke boekwinkels die een schat aan literaire pareltjes bieden, wachtend om herontdekt te worden. Bovendien zijn tweedehands boeken vaak voordeliger geprijsd, waardoor je de mogelijkheid hebt om meer boeken te verkennen en diverse genres te ontdekken.

Dus breng een bezoek aan een antiquariaat en laat je betoveren door de charme van tweedehands boeken! In boekenstad Deventer vind je er al heel veel! En...vergeet vooral de Deventer Boekenmarkt niet, op zondag 6 augustus 2023.

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

voorjaar.jpg Studentenleven

Vijf well-beingtips voor het voorjaar van studentredacteur Elcin

23 maart 2023
Overprikkeld Studentenleven

Overprikkeld na corona? Dit is waarom je slecht tegen prikkels kunt

23 mei 2022
Fit vanuit huis: met deze tips blijf je thuis in beweging Studentenleven

Fit vanuit huis: met deze tips blijf je thuis in beweging