Quantum Talent & Learning Centers van start in Twente
Organisatie

Quantum Talent & Learning Centers van start in Twente

Leestijd Minuten

Dinsdag 7 november zijn officieel de Quantum Talent & Learning Centers (TLC’s) in Nederland geopend in Amsterdam, Delft/Leiden, Eindhoven en Twente. Saxion had samen met de samenwerkingspartners Universiteit Twente en ROC Twente de eer de gastheer te zijn voor het nationale deel van dit openingsevent.

De TLC’s zijn opgezet vanuit Quantum Delta NL, een landelijk programma met als doel aanzienlijke maatschappelijke impact te creëren door middel van technologische vooruitgang op het gebied van quantum technologie. Binnen de TLC’s gaan activiteiten plaatsvinden rond het aantrekken, opleiden en behouden van talent voor quantum en aanverwante technologieën.

Met Diederik Jekel als quantum onderwijs ambassadeur is in Enschede bij Saxion het openingsevent van start gegaan in het Connect-U gebouw. De voorzitters van de Twentse onderwijsinstellingen Anka Mulder (Saxion), Trudy Vos (ROC van Twente) en Vinod Subramaniam (UT) openden samen met Pieter de Witte (board Quantum Delta) en Guus Rijnders (board Mesa+) het quantum photonische onderwijs en onderzoeklab bij Saxion en het eerste cleanroom praktijklokaal bij het ROC. Met QuiX Quantum, LioniX Int. en het Q-lab van de UT laat Twente zien hoe hard de regio al op weg is een quantum photonische hotspot te zijn. 

Bekijk hieronder de impressie van de opening en interviews met Miriam Blaauboer, associate professor, Delft University of Technology en Anka Mulder, voorzitter van College van Bestuur van Saxion.  

Gerelateerde artikelen

nano-forensisch-lab-saxion-deventer.jpg SaxionTV

Nano-Forensisch Lab feestelijk geopend bij Saxion Deventer

06 februari 2024
Martin Bennink Onderzoek

'Wij halen het lab naar de plaats delict'

13 oktober 2020
Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk. Onderzoek

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk.