Diversiteit bij Saxion

Diversiteit

Saxion wil een organisatie zijn die diversiteit, talenten en vermogens van medewerkers en studenten optimaal inzet: nu en in de toekomst. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen van elkaar kunnen verschillen. De zichtbare dingen – zoals leeftijd en huidskleur – en de minder zichtbare dingen als culturele en sociale achtergrond, seksuele oriëntatie, afstand tot de arbeidsmarkt, competenties en werkstijlen. Vaak wordt onderschat hoeveel moeite deze groepen moeten doen om zich geaccepteerd te voelen en zichzelf te kunnen zijn.

Alle artikelen over Diversiteit

Queer Studentenleven

Studievereniging QUEER! wil een safe space voor de LGBTQIA+-community van Deventer

Een spiksplinter nieuwe studievereniging in Deventer, speciaal voor iedereen die onder de LGBTQIA+-paraplu valt of zich daarmee verbonden voelt. En dat is nodig, merken de oprichters van QUEER! “We willen naast feestjes vieren ook vooral bewustzijn en acceptatie creëren.”

Saxion-regenboogverlichting-TessaWiegerinckDSCF5094-web.jpg Corporate

Saxion opent Diversity Office tijdens Regenboogdagen: ‘Je wil elkaar in de ogen kunnen aankijken’

Op dinsdag 5 oktober vond de aftrap plaats van de Regenboogdagen in Enschede en ook Saxion zet zich in om de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van alle LHBTI+’ers te bevorderen. Mede daarom wordt woensdag in de hoofdlocatie Ko Wierenga het Diversity Office geopend. “Hiermee kunnen we een gezicht geven aan de zorgen van onze studenten.”

LGBT projectgroep uitsnede 2.jpg Corporate

Studenten delen onderzoek naar LHBTIQ+ beleid Saxion met College van Bestuur

Is het mogelijk om ook in Deventer en Apeldoorn een LHBTIQ+ community voor Saxion op te zetten? Die vraag stelde het College van Bestuur aan het Th!nk With Pride-netwerk van Saxion. Vier studenten van de Academie Bestuur, Recht en Ruimte deden vervolgens het afgelopen halfjaar onderzoek. Aanvullend keken ze hoe Saxion de sociale veiligheid van LHBTIQ+ medewerkers en -studenten kan vergroten. Vanmiddag presenteerden ze hun resultaten aan Timo Kos van het College van Bestuur.