Green Team Twente

Green Team Twente bestaat uit studenten van de Universiteit Twente en Saxion. Lees hier alle verhalen rondom studententeam Green Team Twente!

Alle artikelen in Green Team Twente

Green Team Twente onthult de Gemini DKS; een raceauto op waterstof Studentenleven

Green Team Twente onthult de Gemini DKS; een raceauto op waterstof

Afgelopen vrijdag heeft Green Team Twente haar nieuwe auto aan het publiek gepresenteerd. Het team van studenten is dit jaar voor het eerst bezig met het bouwen van de enige Formula Student raceauto op waterstof. Het team hoopt hiermee mensen te enthousiasmeren over de mogelijkheden van waterstof en te laten zien dat duurzame technieken allesbehalve saai hoeven te zijn.

Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst Studentenleven

Studenten geven kijkje in de techniek van de toekomst

Vijf studententeams, die zich bezighouden met het duurzame mobiliteitsvraagstuk, nodigden Minister van Energie en Klimaat, Rob Jetten, uit om een kijkje te komen nemen in hun Future Factory. Dit is het bedrijvencomplex in Enschede waar de innovatieve projecten van de teams tot leven komen. Door een verbinding te leggen tussen de politiek en de techniek van de toekomst, hopen de studententeams met dit bezoek de transitie naar duurzaam een waardevolle impuls te geven.

Green Team Twente behaalt persoonlijk record en sluit hoofdstuk af Studentenleven

Green Team Twente behaalt persoonlijk record en sluit hoofdstuk af

Green Team Twente heeft op het circuit in Assen aangetoond dat hun nieuwe waterstofauto weer efficiënter is dan de wereldkampioenauto uit 2019. De Aurora Omega, zoals de auto genoemd wordt, was goed voor een tweede plaats op de ranglijst. Het team sluit hierbij het hoofdstuk van de Shell Eco Marathon af en zal zich volledig gaan focussen op de Formula Student competitie.