Studievereniging vs studentenvereniging: de verschillen op een rijtje

Studieverenigingen

Wat is een studievereniging? Een studievereniging is gebonden aan één of meerdere opleidingen. Studenten die een van deze opleidingen volgen, kunnen lid worden. Studieverenigingen organiseren naast borrels, feesten en andere ontspanningsactiviteiten ook studiegerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan bedrijfsbezoeken, lezingen en workshops. Lees hier de leukste items over studieverenigingen binnen Saxion!

Alle artikelen in Studieverenigingen

Studenten en docenten ICT poseren voor foto in Berlijn Organisatie

HBO-ICT studievereniging Syntaxis op reis naar Berlijn

In april gingen dertig studenten en twee docenten van HBO-ICT op studiereis naar Berlijn met de studievereniging Syntaxis. “Je leert elkaar op een andere manier kennen en krijgt de mogelijkheid tot netwerken in het buitenland.” Medeorganisatoren Syt Scheper en Floris Smit vertellen hoe het was.

IManage studiereis 2017.jpg Studentenleven

Studie- en studentenverenigingen bij Saxion, wat zijn de mogelijkheden?

Ga jij binnenkort studeren bij Saxion of volg je al een opleiding bij Saxion en wil jij studiegenoten van alle jaarlagen ontmoeten, deelnemen aan commissies of puur genieten van alle activiteiten zoals borrels en feesten? Word dan lid van een studenten- of studievereniging! Maar wat is nou het verschil tussen een studenten- en studievereniging en welke mogelijkheden zijn er binnen Saxion? In dit artikel lees je het.

0 (1).jpeg Studentenleven

Geen lustrumfeest, wel taart voor studievereniging Construct

De coronacrisis treft ons allemaal, maar de gevolgen zijn voor iedereen anders. Hoe gaan de verschillende personen, verenigingen, afdelingen en teams hiermee om? Voorzitter Yoran Britstra (midden) van studievereniging Construct zag het lustrumjaar in het water vallen, maar doet nu met zijn vereniging aan digitaal bier proeven, pubquizen en taarten bakken. “Je wordt er wel creatief van.”