Textiellab

TextielLAB

In ons TextielLAB leer je als student alles over het produceren van stoffen. Je vindt er de meest moderne apparatuur waarmee onderzoek aan textiel kan worden verricht, maar ook voor het maken van demonstratiemateriaal en prototypes.

Textiel is tegenwoordig veel meer dan alleen stoffen produceren!

Saxion-8532.jpg Saxion-85962.jpg Saxion-8653.jpg Saxion-1988.jpg Saxion-2011.jpg Saxion-86842.jpg 2017 Lab4.png Weaving optical fibres.JPG

Textiel is tegenwoordig veel meer dan alleen stoffen produceren. Dat ontdek je ook in ons unieke laboratorium. Zo testen we bijvoorbeeld hoe snel een stof begint te pluizen. Of we onderzoeken met welke materialen een stof is gemaakt.

In ons textiellab vind je de modernste apparatuur waarmee onderzoek aan textiel kan worden verricht, maar ook voor het maken van demonstratiemateriaal en prototypes. We beschikken over een brei lab, een productielab met onder andere een volledige weverij en een industriële borduurmachine. Ook beschikken we over een textielchemielab met moderne verfapparatuur, coatmachines, chromojet printer en klimaatkasten, naast de gebruikelijke chemische uitrusting. Ons printlab is voorzien van digitale inktjet printers en 3D printers. Daarnaast is er een testlab met een fabric touch tester voor bepalen van de greep, trekbanken, scheurweertandtester en dergelijke.

In de wereld van textiel worden ‘Smart materials' steeds belangrijker en ook daarvoor hebben we onderzoeksfaciliteiten.

Bij Saxion kun je alle kanten op, van inkoopspecialist tot materialenexpert. In dit beroep worden ‘Smart materials' steeds belangrijker. De opleiding Fashion and Textile Technologies  is uniek in Nederland en kun je alleen in Enschede volgen. Ons nieuwe lab heeft de modernste apparatuur. Hier kun je al je textielkennis toepassen in de praktijk. Benieuwd wat we nog meer bedenken in ons lab? Of wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op met de Academie Creatieve Technologie (ACT). 

Academiebureau ACT
088 - 019 6363
academiebureau.act@saxion.nl

Je vindt het Textiellab op onze locatie Epy Drost in Enschede (Van Gaalenstraat 19).