Gerecycled textiel

Dr. ing. Gerrit Bouwhuis (1955) studeerde Bedrijfskunde Textiel aan de toenmalige HTS in Enschede. Deze opleiding was de voorloper van de huidige opleiding Technisch Commerciële Textielkunde. Na zijn afstuderen in 1982 begon zijn loopbaan in de textielindustrie, waarbij de functies in het begin vooral commercieel getint waren.

Geleidelijk werd techniek een steeds belangrijker aspect. Gedurende meer dan 10 jaar werkte hij als interim manager bij diverse textielondernemingen. Van 2001 tot medio 2006 werkte Bouwhuis als operations manager bij TenCate Advanced Textiles. In deze functie kwam hij in aanraking met academisch onderzoek en met industriële research, waardoor R&D een steeds belangrijker aandachtsgebied werd. In 2006 trad Bouwhuis in dienst van Saxion. In dat jaar startte hij ook met de voorbereiding van zijn promotieonderzoek aan de Universiteit Twente naar de bio-katalytische voorbehandeling van katoen. Op 10 maart 2011 was zijn promotie een feit. 

Bij Saxion verzorgt Bouwhuis voor 40% van zijn tijd onderwijs binnen de Academie Creatieve Technologie. Daarnaast verricht hij als lid van de kenniskring van het lectoraat Sustainable & Functional Textiles diverse onderzoeksactiviteiten. Sinds 2013 vervult hij bovendien de functie van associate lector Sustainable & Functional Textiles, waarbij zijn onderzoeksfocus ligt op duurzaamheid.

Publicaties

Publicaties van Gerrit Bouwhuis vindt u in de Kennisbank van de lectoraten Design en Technologie.

Contact

Meer weten? Neem dan contact op met Gerrit Bouwhuis:

Gerrit Bouwhuis

Dr. ing. Gerrit Bouwhuis

Associate lector

06 23 460 187 Link