Lennart Groen

Ik zit in het eerste studiejaar van de deeltijdopleiding Mechatronica. Na mijn mbo-opleiding Mechatronica wilde ik graag doorstromen naar het hbo. Omdat ik elektrotechnisch georiënteerd ben, was het vinden passende opleiding een hele uitdaging. Uiteindelijk kwam ik er in mijn intakegesprek bij Saxion achter dat de deeltijdopleiding Mechatronica het beste past bij mijn wensen.

Alles wat ik leer pas ik de volgende dag al toe in de praktijk

Lennart Groen

Naast mijn studie werk ik 38 uur per week als process engineer bij Procornea Nederland B.V. (producent van contactlenzen). Daar ben ik verantwoordelijk voor het technisch optimaliseren van het productieproces.

Zo ziet mijn planning eruit

Mijn studiemomenten verdeel ik over twee avonden van twee tot drie uur per week en in het weekend. Daarnaast volg ik wekelijks lessen op school. In overleg met mijn werkgever kan ik verlof opnemen tijdens de toetsweek, zodat ik mij goed kan voorbereiden op de toets.

De balans tussen mijn werk, privé en studie

Het grote voordeel van de studie is dat deze aansluit bij mijn werk. Ik denk dat dit voor veel medestudenten ook geldt. Alles wat ik leer tijdens de studie, pas ik de volgende dag al toe in de praktijk. In het begin was het soms lastig om de balans tussen werk, privé en studie te vinden. De studie is erg pittig en kost veel tijd. Uiteindelijk heb ik besloten om vaste studiemomenten in te bouwen. Daardoor heb ik meer overzicht en is de hoeveelheid studiestof behapbaar.

Tips om een studie naast je baan te combineren

  • Bereid je goed voor op de studie. Al vanaf de eerste lesdag wordt er veel van je gevraagd.
  • Kies een studie die bij je past. Laat je goed informeren over de verschillende studiemogelijkheden. 
  • Neem de gesprekken met je studiecoach serieus. Ook als het wat minder gaat kun je altijd om advies vragen.''