Sebastiaan Eisink

Waar een bezoekje aan een open avond al niet toe kan leiden. Sebastiaan Eisink (34) wist dat zijn hart bij de techniek lag, maar het kwam er maar niet van hier echt werk van te maken. Een niet voltooide opleiding Elektrotechniek, een baan op de röntgenafdeling van een ziekenhuis en vervolgens toch weer allerlei baantjes via het uitzendbureau: het wilde maar niet vlotten. “ De techniek bleef me al die tijd boeien. Maar kom maar eens aan een baan als je geen afgeronde opleiding hebt en je er niet jonger op wordt. Het is het verhaal van tussen wal en schip. Dus besloot ik naar de Open Avond Deeltijd bij Saxion te gaan. Gelukkig maar.”

Ik kan nu weer verder in de techniek

Sebastiaan Eisink

Werk en Vakmanschap

Sebastiaan kwam tijdens de voorlichtingsavond in gesprek met Werk en Vakmanschap, een organisatie die technische mensen (jongeren en zij-instromers) detacheert naar bedrijven. “Het was fijn dat zij daar aanwezig waren en direct mijn vragen konden beantwoorden.” De match met een technisch bedrijf werd gevonden en Sebastiaan kon aan de slag. “Dankzij de samenwerking van Werk en Vakmanschap en Saxion Parttime School werd mij een leer- werkervaringsplek geboden. Ik werk sinds kort bij Total Automation in Hengelo, een technisch bedrijf waar ik word opgeleid tot plc-programmeur. ”  

Start

Sebastiaan werkt nu vier dagen per week en volgt  één dag in de week een opleiding aan Saxion Parttime School. “De werkplek bevalt me goed, al ben ik natuurlijk nog maar net gestart. Vlak voor de lesweek van de deeltijdstudie Mechatronica in september, wist ik dat ik met mijn nieuwe baan kon beginnen. Dat was wel even een lastige start, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden.“

Toekomst

Welke droombaan heeft Sebastiaan voor ogen als hij met zijn opleiding klaar is? “ Eigenlijk heb ik geen droombaan. Eerst maar eens de opleiding goed doorlopen en voltooien. Voor mij zijn de werkomgeving, werksfeer en fijne collega’s heel belangrijk. Zolang ik een baan vind waarin ik met logica kan werken en die technisch is, ben ik al snel tevreden. Mijn huidige werkplek lijkt wat dat betreft precies wat ik zocht. Ik kan me nu weer focussen op mijn toekomst en dat is heel prettig.”