Vaardigheden .jpg
Deeltijd

Nascholing Psychodiagnostisch Werk

Het nascholingsprogramma Psychodiagnostisch Werk (PDW) is voor professionals met een bachelordiploma Toegepaste Psychologie (TP) die zich willen laten registreren als Psychodiagnostisch werker bij het Registerplein. Voorwaarde voor deelname aan dit traject is het hebben van een diploma TP van een erkende hbo-opleiding.

Meld je nu aan

Je kunt je voor deze cursus aanmelden via het onderstaande formulier.

 • Type

  Cursus

 • Start

  Variabel, afhankelijk van persoonlijk studieprogramma

 • Vakgebied

  Psychologie, Vaardigheden

 • Duur

  1 jaar

 • Prijs

  Variabel

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 15:45 - 21:15

Wat kun je straks?

Het nascholingsprogramma is een goede keuze voor professionals die werkzaam zijn binnen het werkveld van psychodiagnostiek. Na het volgen van deze route kun je je laten registeren bij het registerplein als PDW’er. (www.registerplein.nl).

Voor wie?
De route is te volgen door professionals die een opleiding toegepaste psychologie gevolgd hebben en waarvan zij het bachelordiploma behaald hebben. Voor het volgen van het nascholingsprogramma is het een vereiste dat je werkzaam bent in een PDW-context.

Daarnaast moet er praktijkervaring op het gebied van psychodiagnostiek aangetoond worden. Ook moet er een praktijkgebeleider op de werkplek aanwezig zijn die je kan begeleiden in de beroepspraktijk.

Inhoud

In dit nascholingsprogramma bekwaam je je via modulen in het psychodiagnostisch werk. Onderwerpen als persoonlijkheidsonderzoeken, intelligentieonderzoeken of assessments komen aan bod.

Het nascholingsprogramma is een maatwerktraject; niet iedereen volgt dus dezelfde modulen. Jouw studieprogramma is afhankelijk van de inhoud van de TP bachelor die je bij een andere hogeschool hebt gevolgd.

Hieronder lees je meer informatie over de modulen, door erop te klikken. Je leest dan o.a. meer over de inhoud, de leeruitkomsten en de opdracht die je moet opleveren voor de module.

Praktijkcomponent
Tijdens de praktijkcomponent toon je relevante praktijkervaring aan of ga je relevante praktijkervaring opdoen. Het is belangrijk dat er een praktijkgebeleider op de werkplek aanwezig is die je kan begeleiden in de beroepspraktijk.

Programma

Elke module is 5 EC's (studiepunten) waard. De meeste modulen worden afgerond met een beroepsproduct. De opdrachten van de modulen moeten in een specifieke PDW-context gemaakt worden. Na afronding ontvang je een hbo-certificaat per module. Met de behaalde certificaten van de gevolgde modulen kun je je registreren bij het Registerplein als PDW‘er.

Voor het behalen van een aantekening psychodiagnostiek zit er een praktijkcomponent in het programma. De onderzoeken worden in de praktijk uitgevoerd en er kan buiten de lesdag om aan gewerkt worden. De begeleiding in de PDW-context moet plaatsvinden door een ervaren psychodiagnostisch werkende (WO opgeleid).

Elk kwartiel duurt 10 lesweken (exclusief vakanties). De lessen zijn altijd op dinsdag in Deventer.

Praktische informatie

Toelating
Je bent toelaatbaar tot het nascholingsprogramma wanneer je in het bezit bent van een hbo-bachelordiploma Toegepaste Psychologie (TP).

Advies op maat
Tijdens een studieadvies op maatgesprek wordt gekeken welke modulen nog gevolgd moeten worden. Samen maken we dan een globale inschatting van de duur van het traject en de kosten. Er moet aangetoond worden wat de inhoud van de modulen uit de andere opleiding was. Deze inschatting wordt gemaakt op basis van je diploma en de werkervaring waarover je beschikt binnen het werkveld van psychodiagnostisch werk. 

Om het gesprek aan te vragen kun je je via deze het aanmeldingsformulier bovenaan de pagina aanmelden. Of, neem eerst vrijblijvend contact op met:

Boy Schreuder Goedheijt
b.schreudergoedheijt@saxion.nl

Kosten
Het advies op maat gesprek is gratis. Een module kost €625,- (vrijgesteld van BTW), exclusief lesmateriaal. De totale kosten van het traject zijn afhankelijk van het aantal modulen dat gevolgd moet worden.

Locatie
Hogeschool Saxion Deventer
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Vragen?
Heb je vragen, neem gerust contact op met:

Sandra van Dorsten
(algemene informatie)
a.a.m.vandorsten@saxion.nl

Boy Schreuder Goedheijt
(advies over persoonlijke studieroute)
b.schreudergoedheijt@saxion.nl

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan € 1.000. Hieraan zijn € 24 administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt.