Deeltijd

Werkgelukdeskundige

Leer de theoretische en praktische kant van werkgeluk. Werk jij binnen het HR-vakgebied, ben je manager of ondernemer of wil jij je als professional ontwikkelen op het gebied van werkgeluk? En ben jij ervan overtuigd dat werkgeluk kan bijdragen aan bedrijfsresultaat? Dan is deze post-hbo leergang tot Werkgelukdeskundige ideaal voor jou. De cursus biedt je een theoretische basis over werkgeluk, en veel praktijkgericht inzicht van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Na de leergang weet je hoe medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten en hoe je dit als organisatie kunt faciliteren. Daarnaast weet je wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast. Ten slotte weet je hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(re) organisatie te worden.

Meld je nu aan

Selecteer je startdatum en stad naar keuze en kies 'aanmelden'.

Vragen over deze cursus?

 • Type

  Cursus

 • Start

  25 september 2023

 • Vakgebied

  HRM & Verandermanagement

 • Duur

  6 dagen

 • Prijs

  € 3.500,00

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Maandag 13:30 – 20.30 uur

Subsidieregeling STAP

Dit is een vergoeding van maximaal €1.000,-. Dit kun je één keer per kalenderjaar aanvragen bij het UWV.
Wil je weten of deze cursus in aanmerking komt voor de subsidieregeling STAP? Kijk dan op de website van het UWV of de opleiding in het scholingsaanbod staat Meer over het STAP-budget

Je hebt hier wel een STAP-aanmeldingsbewijs voor nodig. Deze ontvang je van ons na aanmelding voor deze opleiding. Let op: je ontvangt geen aanmeldingsbewijs als je werkgever de opleiding betaalt.

Wat kun je straks?

 • Je hebt jouw expertise over gelukkig werken vergroot, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Je kunt tools, systemen en andere interventies implementeren waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden verbeterd
 • Je hebt geleerd over organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen.

Opleiding werkgelukdeskundige: daadwerkelijk aan de slag met werkgeluk

"Werkgeluk gaat een van de belangrijkste issues worden binnen bedrijven om personeel te werven maar vooral om te binden en te boeien. Ik geloof in werkgeluk en wat het kan bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Ik doe deze leergang omdat ik graag meer kennis in mijn spreekwoordelijke rugzak wil hebben om daadwerkelijk met werkgeluk aan de slag te kunnen binnen mijn organisatie. Ik vind het erg interessant om meer te weren te komen over de wetenschappelijke kant van werkgeluk” – Harold Keldermans, senior adviseur HR innovatie bij de Koninklijke Landmacht

Inhoud

Kennistransfer van de Academie Mens en Arbeid van Saxion biedt in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het HappinessBureau de zesdaagse post-hbo leergang Werkgelukdeskundige aan.

Je doet kennis en inzichten op over gelukkig werken en over het implementeren van tools, systemen en andere interventies waarmee het werkgeluk van medewerkers meetbaar kan worden bevorderd. Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

 • De principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Hoe werkgeluk en werkplezier in organisaties gemeten kunnen worden
 • Welke instrumenten ingezet kunnen worden om werkgeluk en werkplezier te vergroten
 • Voorbeelden van organisaties uit binnen- en buitenland die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen
 • Praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen die direct in organisaties kunt worden toegepast.
5 Deeltijd studenten op bankje voor Hoofdlocatie Enschede

Benieuwd hoe het is om in deeltijd te studeren?

Lees de ervaringen van onze studenten

Programma

Deze zesdaagse post-hbo leergang wordt verzorgd in samenwerking met de Erasmus Universiteit en het HappinessBureau.

Dagdeel 1: Wat is geluk en wat is gelukkig werken? Je krijgt verschillende definities en modellen van geluk en werkgeluk aangereikt. Wat is het verschil met medewerkerstevredenheid en betrokkenheid?

Dagdeel 2: Waarom is gelukkig werken belangrijk? Wat levert gelukkig werken op, zowel voor de medewerker als de organisatie.

Dagdeel 3: Hoe kun je het werkgeluk van medewerkers vergroten? Uitleg van en oefenen met het P3F-model (Purpose, Flow, Fun & Friendship).

Dagdeel 4: Verdieping op het onderwerp ‘Purpose’. Presentatie over de ‘Inspirational Power of Purpose’.

Dagdeel 5: Hoe kun je als organisatie werkgeluk faciliteren? (HEART-model). HEART staat voor: Happy Cultuur, Energiegevende Werkplekken, Agile Leiderschap, Redesign de Employee Journey en Technologie die voor je werkt.

Dagdeel 6: Praktijkvoorbeeld (1) en Start eigen casus. Presentatie door gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

Dagdeel 7: Hoe implementeer je werkgeluk in organisaties? + Vervolg eigen casus. Introductie van de ‘Roadmap Happiness@Work’.

Dagdeel 8: Praktijkvoorbeeld (2). Presentatie door een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

Dagdeel 9: Hoe meet je werkgeluk en creëer je de beste Employee Experience (medewerkers-beleving)?

Dagdeel 10: Praktijkvoorbeeld (3). Presentatie door een gastspreker van een organisatie waar werkgeluk al succesvol in de praktijk wordt gebracht.

Dagdeel 11: Happy Change Management.Hoe breng je succesvol verandering teweeg met als doel een gelukkige(re) organisatie te worden?

Dagdeel 12: Presentatie eigen casussen. Presentatie van de eigen casussen, feedback, samenvatting en afronding van de opleiding.

Afronding

Afronding/ beoordeling

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. Je sluit de opleiding werkgelukdeskundige af met een Presentatie. Tevens is er mogelijkheid om deel te nemen aan het examen Werkgelukdeskundige dat door EHERO wordt georganiseerd in samenwerking met de hogeschool en het HappinessBureau. De kosten voor dit examen bedragen € 195,- vrij van btw

Certificering

Het examen heeft betrekking op de stof die behandeld is in de lesbijeenkomsten (inclusief de uitgereikte sheets), het boek Employee Experience van Heleen Mes en Gea Peper (2018), alsmede de tijdens de lesbijeenkomsten uitgedeelde aanvullende boekjes De 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken en De 12 best practices van gelukkig werken. De door de praktijksprekers van de verschillende organisaties (normaliter tijdens lesdag 3, 4 en 5 van de opleiding) behandelde stof inclusief hun eventuele sheets maken geen deel uit van de te bestuderen stof voor het examen.

Praktische informatie

Lesdagen en locaties

Lesdagen : 6 x les op maandag van 13:30 uur tot 20:30 uur
Locatie: Deventer “De Gasfabriek”

Kosten

Het cursusgeld staat rechtsboven op de pagina en is BTW vrijgesteld. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, literatuur en catering.

Contact

Saxion: Marion Nijenhuis
Telefoon: 06-30143224
E-mail: kennistransfer.ama@saxion.nl

Andere opleiders

Het is mogelijk om deze opleiding op andere locaties te volgen:

Iedere hogeschool biedt een vergelijkbaar programma aan zodat je zelf kunt kiezen welke plek jouw voorkeur heeft.

Wil je gebruik maken van termijnbetaling? 

Termijnbetaling is over het algemeen mogelijk indien het cursusbedrag hoger is dan €1.000,- Hieraan zijn €24,- administratiekosten verbonden. Nadat je aanmelding is goedgekeurd ontvang je van ons een factuur met het verzoek om je cursusbedrag te betalen. Je kunt op dat moment zelf aangeven of je in termijnen wilt betalen of dat je het gehele bedrag in één keer betaalt. 

Toelating en aanmelden

Toelating

De post-hbo leergang Werkgelukdeskundige is toegankelijk voor professionals met hbo- werk- en denkniveau.

Aanmelden

Aanmelden doe je via de rode knop Aanmelden op deze pagina. Na aanmelding ontvang je bericht over de verdere procedure, plaatsing en wijze van betalen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Nijenhuis:

Het gehele cursusaanbod bekijken van AMA Kennistransfer? Bekijk hier het overzicht.
Of volg ons voor actuele informatie op de LinkedIn-pagina.