Studie-inhoud

Als verpleegkundig specialist richt je je op de kwaliteit van leven en het welzijn van zorgvragers. Dit doe je door het bevorderen, in stand houden en herstellen van gezondheid. Daarnaast voorkom je ziekte en beperking door lijden en ongemak te verlichten. Je leert hoe taken van medische en andere zorgprofessionals samen kunnen komen in een integraal behandelplan. Je werkt autonoom, als (mede-)behandelaar en/of als regievoerend behandelaar.

  • Plaats

    Enschede

  • Resultaat

    Master, Maatwerktraject 120 EC

Studieopbouw

Je kunt met deze opleiding starten als je hbo-verpleegkundige bent en een arbeidsovereenkomst van minimaal 32 uur per week hebt. Hiervan kom je gemiddeld 8 uur naar Saxion. De overige uren word je opgeleid in de praktijk. Tijdens het intakegesprek wordt het aantal uren zelfstudie met je besproken. Dit is voor iedere student anders.

Studieprogramma 

Naast de beroepsinhoudelijke verbreding dien je in staat te zijn nieuwe oplossingsstrategieën en producten te ontwikkelen, toe te passen en de effectiviteit hiervan te beoordelen voor de eigen beroepspraktijk. Je doet ervaring op en leert hierop te reflecteren. De opleiding ondersteunt dit proces en biedt mogelijkheden: reflectie en feedback, aanbieden van concepten en het aanleveren van vaardigheden (plannen, managen en communiceren).

  • Leerlijn:  Gezondheid, Diagnostiek & Behandeling (GDB)
  • Leerlijn: Gezondheid & Communicatie (G&C)
  • Leerlijn:  Innovatie & Onderzoek (I&O)
  • Leerlijn: Professionalisering (PRO)

Lesdagen

Er is iedere week een lesdag bij Saxion, op donderdag of vrijdag, locatie Enschede. Deze tweejarige duale opleiding start in september.

Meer over de studieopbouw?

Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

Open de Studiegids