Toelating

De master Educational Leadership is speciaal ontwikkeld voor directeuren, afdelingsleiders, teamleiders en coördinatoren binnen het onderwijs. Ook moet je beschikken over minimaal een bachelorgraad.

Toelatingsprocedure

De masteropleiding is ontwikkeld voor leidinggevenden in alle sectoren van het onderwijs (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo). Maar ook leraren en docenten met de ambitie en bewezen potentie om leidinggevende te worden. Je moet dan wel enige jaren ervaring hebben in een leidinggevende of coördinerende functie of taak van substantiële omvang. Verder is het belangrijk dat je tijdens de opleiding genoeg gelegenheid hebt om in de rol van onderwijskundig leider te werken. 

Alle kandidaten moeten beschikken over minimaal een bachelorgraad. Een intakeopdracht en intakegesprek maken deel uit van de toelatingsprocedure.

Aanmelden voor de master gaat via Studielink. Daarnaast moeten kandidaten zich ook rechtstreeks aanmelden bij de academie Pedagogiek & Onderwijs van Saxion, via het aanmeldformulier.

Lees meer over inschrijven via Studielink

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint. Servicepoint vind je in Deventer en Enschede en is op elke werkdag geopend. Alle (toekomstige) Saxion-studenten kunnen hier terecht, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.