studenten in de bibliotheek kijken samen in een boek
Deeltijd

Verbeter je eigen onderwijspraktijk

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Om de donderdag

Onder leiding van bezielende docenten en met een stevig onderwijskundige inslag word je opgeleid tot een excellente schoolleider en verbeter je direct jouw eigen onderwijspraktijk. Binnen de tweejarige Master Educational Leadership van Saxion wordt veel nadruk gelegd op een ondernemende en onderzoekende houding. De leerstof is direct toepasbaar binnen je eigen school.

Wat kun je straks?

 • Je stimuleert onderwijsvernieuwing en neemt je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk van leraren/docenten
 • Je hebt een goed vermogen tot zelfsturing en weet problemen op te lossen.
 • Je bent ondernemend in de ontwikkeling van je eigen school.
Topopleiding masters 2019

Topopleiding

De master Educational Leadership is door de Keuzegids hbo 2019 beoordeeld als topopleiding.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

Direct aanmelden

Meer informatie? Neem contact op met de Master's office

Yvonne Dijkhuizen

Tijdens je studie

Een groot deel van de leeractiviteiten wordt in de eigen school uitgevoerd. Zo integreer je de dagelijkse praktijk direct in de opleiding. Tevens bestaat de groep uit professionals uit het po, so, vo, mbo en hbo. Zo krijg je de mogelijkheid om van verschillende onderwijsvormen en van elkaar te leren.

Studie-inhoud
MEL_1023x681.jpg

Toelatingseisen

De master Educational Leadership is speciaal ontwikkeld voor directeuren, afdelingsleiders, teamleiders en coördinatoren binnen het onderwijs. Daarnaast dien je te beschikken over minimaal een bachelorgraad.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Het collegegeld voor 2020-2021 bedraagt € 7.500. Houd daarnaast rekening met uitgaven voor literatuur. Tip: bekijk de lerarenbeurs en speciale subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs op duo.nl.

Meer over (eventuele extra) kosten

NIEUWS OVER DEELTIJDONDERWIJS

Wat levert het op?

Naast dat je het verschil kunt maken voor zowel leerlingen/studenten als personeel, krijg je ook een graad Master of Arts. Voor schoolleiders in het primair onderwijs geldt dat zij een basisregistratie krijgen in het Schoolleiders register.

Diploma

Deze master is geaccrediteerd door de NVAO. Na afronding van deze professionele master aan Saxion Hogeschool behaal je dan ook de graad Master of Arts (MA), net als bij een universitaire master.

Gerelateerde opleidingen