Ervaring Lisette

Lisette is eerstejaarsstudent en volgt de Master Health Care & Social Work. Ze vertelt ons meer over de master, hoe ze de studie ervaart én hoe ze dit combineert met haar privéleven.

Hi Lisette! Wat leuk dat je ons wil meenemen in jouw ervaring. Waarom heb je ervoor gekozen om deze master te gaan doen?

Na ruim tien jaar als wijkverpleegkundige wil ik me graag verder verdiepen in het vak. Ik werk momenteel bij Zorgaccent in een klein zelfsturend team. De master sluit aan bij mijn wensen omdat ik me in de toekomst graag bezig wil houden met preventie en samenwerking in de wijk. Ik volg de reguliere versie, omdat ik me graag breed wil opleiden.

Hoe bevalt de master tot nu toe?

Tot nu toe goed: ik heb alle vakken in het eerste jaar gehaald. Ik moet wel zeggen dat het soms pittig is om de studie te combineren met werk en een gezin. Toch geeft het me veel voldoening om de master te volgen, ik heb enorm het gevoel er daadwerkelijk wat mee te kunnen bereiken.

Het is mijn droom om een actieve rol te hebben in het bevorderen van kwaliteit van zorg en innovatie, om zo de samenwerking in de wijkverpleging naar een hoger niveau te brengen!

Lisette te Wierike
Lisette Roelofs – Te Wierike, eerstejaarsstudent Master Health Care & Social Work

Wat vind je van de inhoud van deze studie?

De lesstof is erg interessant en daarom geen straf om de literatuur te lezen. De master is een zogeheten praktijkgerichte studie, vandaar dat je met minimaal 2 jaar werkervaring kunt deelnemen. De papers bespreek je direct met je werkgever, zodat je de onderwerpen gelijk kunt toepassen in de praktijk.

Waar hoop je in de toekomst na toe te werken, na afronding van deze master?

Ik hoop een actievere rol te krijgen in het bevorderen van kwaliteit van zorg en innovatie, om zo de samenwerking in de wijkverpleging naar een hoger niveau te tillen. Mocht je diezelfde droom hebben én je kunt het combineren met je werk en privé: dan adviseer ik je van harte om deze opleiding te gaan volgen!

Dank voor je mooie woorden Lisette! We wensen je nog veel succes met je studie!