Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Ad Software Development

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van de Ad Software Development. Check de video, de veelgestelde vragen en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet. Qua niveau zit deze opleiding tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Een Associate degree is internationaal erkend en is geaccrediteerd met een wettelijke graad. Deze opleidingsvorm is in het leven geroepen om het gat te dichten tussen het mbo- en hbo-onderwijs. De totale studielast is 120 studiepunten waarbij één studiepunt gelijk is aan 28 uur studie.

Je gaat aan de slag met de theorie én praktijkopdrachten en je wordt opgeleid tot een specifiek beroep. Met een Ad-diploma kan je gaan werken, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of eventueel doorstromen naar een bacheloropleiding.

Je kan kiezen voor een Associate degree als je:

  • een mbo-4 opleiding hebt afgerond en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten;
  • een vierjarige hbo-studie te lang vindt;
  • wilt doorgroeien in je werk, jezelf wilt specialiseren of een hogere functie wilt bekleden en deze stap wilt onderbouwen met een Ad-diploma;
  • bent gestart bij een hbo-opleiding en merkt dat dit toch te hoog gegrepen is.

Voor een Associate degree gelden dezelfde toelatingseisen als voor een reguliere bacheloropleiding. Je kan worden toegelaten als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een havo- of vwo-diploma
  • Je bent in het bezit van een mbo-4 diploma

Als je niet voldoet aan deze eisen, kan je een 21+ toets afleggen. Let op: een aantal Ad’s kennen aanvullende eisen. Neem hiervoor contact op met het Saxion Servicepoint.

De Associate degree valt onder het stelsel van studiefinanciering. Als de opleiding geaccrediteerd is door de overheid en je voldoet aan de voorwaarden kan je voor een Associate degree studiefinanciering aanvragen.

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.