associate degree engineering saxion
Deeltijd

Techniek vanuit een breed perspectief bij Ad Engineering

 • Graad

  Associate degree

 • Studiebelasting

  25 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag van 15.45 tot 21.15 uur

De ontwikkelingen binnen de technische sector gaan snel. Technologieën integreren waardoor de complexiteit toeneemt. Dit vraagt om meer hoogopgeleide technici. De Associate Degree Engineering geeft een brede technische basis om complexere problemen op te kunnen lossen of daar een bijdrage aan te leveren. Je bent in staat om op inhoud te communiceren met specialisten, weet wat er speelt in de operatie. Je bent de schakel tussen productie en engineering. Start je in september 2024? Dan kun je na het afronden van je associate degree, in twee jaar de bachelor Elektrotechniek, Mechatronica of Werktuigbouwkunde behalen.

Wat kun je straks?

 • Een bijdrage leveren aan het analyseren en ontwerpen van technische installaties met focus op technische uitvoerbaarheid
 • Verantwoorde keuzes maken voor passende productietechnieken en materialen
 • Zowel productieprocessen als de kwaliteit van producten managen en optimaliseren. Je stuurt op teamresultaten.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Studieroute Grensland College

Naast Enschede kun je deze studieroute ook bij het Grensland College in Ulft volgen. Bij het Grensland College ligt de focus op specifiek voor de regio achterhoek geldende thema's tijdens de bijeenkomsten, in de beroepsproducten en bij de studie coaching en het afstuderen.

Meer informatie
GrenslandCollege

Tijdens je studie Ad Engineering

Met deze associate degree werktuigbouwkunde leg je een stevige basis van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering. Daarbij spelen projectmatig  erken en professioneel communiceren een belangrijke rol. Tijdens het tweede jaar bouw je je technische knowhow verder uit; je ontwikkelt jouw professionaliteit binnen engineering . Je werkt aan meer complexere technische problemen, waarbij meerdere takeholders betrokken zijn. In samenwerking met deze belanghebbenden kom je tot een passende oplossing.

Studie-inhoud
associate degree werktuigbouwkunde saxion

Toelatingseisen

Om te beginnen met deze deeltijdopleiding, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk opleidingsprofiel je nodig hebt voor toelating. Daarnaast beschik je over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2024-2025 voor de Ad Engineering bedraagt €2.530.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat-gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Als engineer ben je van grote waarde binnen technische bedrijven. Door je integrale kijk op technische uitdagingen, ben je in vaak de verbindende schakel om tot oplossingen te komen. Je hebt inhoudelijke bagage om meer complexe projecten op te pakken of een operationeel team aan te sturen. Dit biedt veel carrièreperspectieven.

Beeld bij 'Carriere'.jpg

Gerelateerde opleidingen