twee mannen in een lab
Deeltijd

Techniek vanuit een breed perspectief

 • Graad

  Associate degree

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag van 15.45 tot 21.15 uur

De ontwikkelingen binnen de technische sector gaan snel. Technologieën integreren waardoor de complexiteit toeneemt. Dit vraagt om meer hoogopgeleide technici. De Associate Degree Engineering geeft een brede technische basis om complexere problemen op te kunnen lossen of daar een bijdrage aan te leveren. Je bent in staat om op inhoud te communiceren met specialisten, weet wat er speelt in de operatie. Je bent de technologische schakel tussen productie en engineering.

Wat kun je straks?

 • Een bijdrage leveren aan het analyseren en ontwerpen van technische installaties met focus op technische uitvoerbaarheid
 • Verantwoorde keuzes maken voor passende productietechnieken en materialen
 • Zowel productieprocessen als de kwaliteit van producten managen en optimaliseren. Je stuurt op teamresultaten.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september

Direct aanmelden Download factsheet

Vragen over deze opleiding?

Tijdens je studie

Met deze Ad Engineering leg je een stevige basis van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering. Daarbij spelen projectmatig  erken en professioneel communiceren een belangrijke rol. Tijdens het tweede jaar bouw je je technische knowhow verder uit; je ontwikkelt jouw professionaliteit binnen engineering . Je werkt aan meer complexere technische problemen, waarbij meerdere takeholders betrokken zijn. In samenwerking met deze belanghebbenden kom je tot een passende oplossing.

Studie-inhoud
Twee studenten engineerings kijken naar een prototype

Toelatingseisen

Om te beginnen met deze deeltijdopleiding, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk opleidingsprofiel je nodig hebt voor toelating. Daarnaast beschik je over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2021-2022 voor de Ad Engineering bedraagt € 1.084. Eerstejaars betalen € 542.

Meer over (eventuele extra) kosten

NIEUWS OVER DEELTIJDONDERWIJS

Carrièrekansen

Als engineer ben je van grote waarde binnen technologisch georiënteerde bedrijven. Door je integrale kijk op technische uitdagingen, ben je in vaak de verbindende schakel om tot oplossingen te komen. Je hebt inhoudelijke bagage om meer complexe projecten op te pakken of een operationeel team aan te sturen. Dit biedt veel carrièreperspectieven.

Beeld bij 'Carriere'.jpg

ANDERE ASSOCIATE DEGREES