Hbo-opleiding Accountancy Saxion

Een onmisbare adviseur voor organisaties na de opleiding Accountancy

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Je bent nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers van ondernemingen en je zoekt zaken het liefst tot in detail uit. Tijdens de hbo-opleiding Accountancy leer je cijfers en financiële overzichten, zoals jaarrekeningen, te begrijpen. Op basis van jouw adviezen als accountant kunnen mensen goede beslissingen nemen voor de toekomst van hun organisatie.

Accountant studie Saxion

Een brede financiële basis

In het eerste jaar leg je een brede financiële basis voor de opleidingen Accountancy, Finance, Tax & Advice en Finance & Control. Na het eerste jaar maak je de keuze voor de specialisatie in één van de 3 opleidingen. Hierdoor loop je geen studievertraging op. In de keuze wordt je natuurlijk ondersteund door ons en door de bedrijven waar wij mee samenwerken, mogelijk wel jouw toekomstig werkgever!

HBO Accountancy Saxion

​Samenwerking met accountantskantoren

De hele opleiding Accountancy staat in het teken van het uitvoeren van beroepstaken in de praktijk in nauwe samenwerking met accountantskantoren. Je komt dus tijdens jouw studie tot accountant regelmatig in contact met accountants en accountantskantoren, zowel op Saxion als op de kantoren zelf.

Studie tot accountant Saxion

Data: goud waard voor de klant

De financiële cijfers bieden veel inzicht, maar niet al het inzicht. Er zijn nog veel meer gegevens die de klant heeft waar de accountant belangrijk inzichten uit kan halen voor de klant. Tijdens hbo Accountancy werk je daarom met verschillende datasets om data-analyse toe te passen!

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Accountancy

Tijdens de hbo-opleiding Accountancy leer je hoe je de financiële administratie van een organisatie in elkaar steekt. Ook leer je hoe je als adviseur je klanten kunt helpen met hun boekhouding. Je gaat aan de slag met inkomstenbelasting, jaarrekeningen en investeringen en je volgt vakken als juridische vaardigheden en vermogensrecht. Je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten en krijgt veel persoonlijke aandacht van de docenten.

Studie-inhoud
Accountancy studie Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE ACCOUNTANCY IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Accountancy

Mogelijkheden na je opleiding Accountancy

Een ondernemer kan niet zonder een accountant. Als accountant controleer, analyseer en adviseer je op financieel gebied en zorg je voor een kloppende administratie. Gaat het financieel niet goed op een afdeling? Dan ga je erover in gesprek met de verantwoordelijke, van directeur tot inkoper. De hbo Accountancy stoomt je klaar voor het uitdagende beroep accountant.

Jouw toekomst
Accountancy Hbo Saxion
Accountancy studie Saxion

Het controleren van jaarrekeningen is net een grote puzzel, erg leuk om te doen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen

DE STUDIE ACCOUNTANCY IN EEN NOTENDOP

De opleiding Accountancy is een studie voor studenten die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van beroepstaken in de praktijk in nauwe samenwerking met accountantskantoren. De voltijdstudie tot accountant wordt in het Nederlands gegeven.

De opleiding heeft als doel studenten te voorzien van een brede financiële basis in accountancy, auditing, fiscale wetgeving en bedrijfseconomie. De bachelor Accountancy richt zich ook op het ontwikkelen van professionele vaardigheden zoals communicatie, samenwerking, kritisch denken en probleemoplossing. Studenten worden daarnaast ook aangemoedigd om zichzelf te ontwikkelen als ondernemers en innovatieve denkers.

De studie is in vier jaar te volgen en bestaat uit vakken als financiële accounting, management accounting, auditing, fiscale wetgeving, bedrijfseconomie en bedrijfsrecht. Studenten krijgen ook de mogelijkheid om stage te lopen bij een accountantskantoor of andere financiële instellingen. Hierdoor doen ze praktijkervaring op voor in de toekomst en bouwen ze een professionele netwerk op.

Na de studie Accountancy kun je werken bij bijvoorbeeld een accountantskantoor, belastingadvieskantoor of andere financiële instellingen. Denk hierbij aan beroepen als assistant-accountant, financieel analist, business controller of als financieel manager in een bedrijf. Na de opleiding kun je doorstuderen tot accountant-administratieconsulent of registeraccountant. Voor Beroepsopleiding Accountant Administratieconsulent volg je een post-hbo-opleiding bij Saxion. 

Om toegelaten te worden tot het programma moet je voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Als je over een havo-, vwo- of mbo-diploma beschikt is de kans groot dat je toegelaten wordt.

Over het algemeen is de bachelor Accountancy een geschikte keuze voor studenten die een carrière in de accountancy voor zich zien. Het programma biedt een goede basis en de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen, waardoor studenten goed voorbereid zijn op hun toekomstige carrière.