Twee studenten studeren samen

Accountant: een onmisbare adviseur voor organisaties

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Je bent nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers van ondernemingen en je zoekt zaken het liefst tot in detail uit. Bij de hbo-opleiding Accountancy leer je cijfers en financiële overzichten, zoals jaarrekeningen, te begrijpen. Op basis van jouw adviezen kunnen mensen goede beslissingen nemen voor de toekomst van hun organisatie.

Research tussen verschillende opleidingen

Een brede financiële basis

In het eerste jaar leg je een brede financiële basis voor de opleidingen Accountancy, Finance, Tax & Advice en Finance & Control. Na het eerste jaar maak je de keuze voor de specialisatie in één van de 3 opleidingen. Hierdoor loop je geen studievertraging op. In de keuze wordt je natuurlijk ondersteund door ons en door de bedrijven waar wij mee samenwerken, mogelijk wel jouw toekomstig werkgever!

Vergadering met het bedrijfsleven

​Samenwerking met accountantskantoren

De hele opleiding staat in het teken van het uitvoeren van beroepstaken in de praktijk in nauwe samenwerking met accountantskantoren. Je komt dus tijdens jouw studie regelmatig in contact met accountants en accountantskantoren, zowel op Saxion als op de kantoren zelf.

Werken achter de laptop

Data: goud waard voor de klant

De financiële cijfers bieden veel inzicht, maar niet al het inzicht. Er zijn nog veel meer gegevens die de klant heeft waar de accountant belangrijk inzichten uit kan halen voor de klant. In de opleiding werk je daarom met verschillende datasets om data-analyse toe te passen!

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij de hbo-opleiding Accountancy leer je hoe je de financiële administratie van een organisatie in elkaar steekt. Ook leer je hoe je als adviseur je klanten kunt helpen met hun boekhouding. Je gaat aan de slag met inkomstenbelasting, jaarrekeningen en investeringen en je volgt vakken als juridische vaardigheden en vermogensrecht. Je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten en krijgt veel persoonlijke aandacht van de docenten.

Studie-inhoud
Studenten discusseren

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Een ondernemer kan niet zonder een accountant. Als accountant controleer, analyseer en adviseer je op financieel gebied en zorg je voor een kloppende administratie. Gaat het financieel niet goed op een afdeling? Dan ga je erover in gesprek met de verantwoordelijke, van directeur tot inkoper. De opleiding Accountancy stoomt je klaar voor het uitdagende beroep accountant.

Jouw toekomst
Na je studie bij Saxion
Studenten overleggen

Tijdens mijn stage in het derde jaar viel alles op zijn plek, omdat ik de theorie toepaste in de praktijk.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen