Twee studenten studeren samen

Accountant: een onmisbare adviseur voor organisaties

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Je bent nieuwsgierig naar het verhaal achter winstcijfers en je zoekt zaken het liefst tot in detail uit. Bij de hbo-opleiding Accountancy leer je financiële administraties te begrijpen. Op basis van jouw adviezen kunnen mensen goede beslissingen nemen voor de toekomst van hun organisatie.

Research tussen verschillende opleidingen

​Ruime oriëntatietijd

Wil je switchen naar Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) of Fiscaal Recht en Economie? Dat kan in het eerste jaar zonder studievertraging.

Zegel topopleiding 2021

Topopleiding

De opleiding Accountancy is door de Keuzegids hbo 2021 beoordeeld als topopleiding. Ook in 2020 was deze opleiding een topopleiding.

Vergadering met het bedrijfsleven

​Samenwerking met accountantskantoren

In de hele opleiding werken wij samen met accountantskantoren.  Zo krijg je al in het eerste jaar de kans om een masterclass te volgen bij een 'big four' kantoor. Ook in de andere jaren kom je regelmatig in contact met het werkveld.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij de hbo-opleiding Accountancy leer je hoe je de financiële administratie van een organisatie in elkaar steekt. Ook leer je hoe je als adviseur je klanten kunt helpen met hun boekhouding. Je gaat aan de slag met inkomstenbelasting, jaarrekeningen en investeringen en je volgt vakken als juridische vaardigheden en vermogensrecht. Je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten en krijgt veel persoonlijke aandacht van de docenten.

Studie-inhoud
Studenten discusseren

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Een ondernemer kan niet zonder een accountant. Als accountant controleer, analyseer en adviseer je op financieel gebied en zorg je voor een kloppende administratie. Gaat het financieel niet goed op een afdeling? Dan ga je erover in gesprek met de verantwoordelijke, van directeur tot inkoper. De opleiding Accountancy stoomt je klaar voor het uitdagende beroep accountant.

Jouw toekomst
Na je studie bij Saxion
Studenten overleggen

Tijdens mijn stage in het derde jaar viel alles op zijn plek, omdat ik de theorie toepaste in de praktijk.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen