Jouw toekomst

Je stelt jaarrekeningen samen of controleert deze en zorgt ervoor dat een organisatie zich houdt aan de wet- en regelgeving. Ook geef je advies op basis van financiële gegevens en laat je zien hoe bedrijven hiermee om kunnen gaan.

Een oud-student aan het woord

Welk beroep kun je kiezen met een Accountancy-opleiding?

​Zodra je bent afgestudeerd, kun je onder andere aan de slag als assistent-accountant. Je werkt dan in een team van (assistent-)accountants dat wordt aangestuurd door een ervaren collega. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. Wil je doorgroeien binnen een accountantskantoor? Dan moet je doorstuderen voor accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA).

Als assistent-accountant werk je bij een accountantskantoor. Denk hierbij aan het samenstellen of controleren van de jaarrekening of aan het helpen opzetten van de administratie. Ook denk je mee over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over belastingen of over manieren om geld op de bank te houden of verstandig te investeren.

De financieel analist onderzoekt hoe een bedrijf en zijn omgeving in elkaar steekt. Als een bedrijf keuzes maakt of wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt bij het bedrijf of in de omgeving, dan kun je aangeven wat het gevolg daarvan is.

Een Business Controller geeft het management van een bedrijf financieel-economische informatie waarop zij beslissingen kunnen nemen. Ook geef je ze advies over het nemen van die (strategische) beslissingen en het verbeteren van de structuur van de organisatie.

Een oud-student aan het woord 

Bij welke bedrijven kun je werken?

In eerste instantie word je bij de hbo-opleiding Accountancy opgeleid voor een functie bij een accountantskantoor. Je kunt ook aan de slag bij de overheid of in het bedrijfsleven.

Student aan het bellen

Baankans

De kans dat je een baan vindt die past bij jouw opleiding is erg hoog: 94% vindt binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan op niveau en binnen het vakgebied.

Accountancy 94%
Finance & Control (Bedrijfseconomie) 89%
Finance, Tax & Advice 88%

Doorstuderen

Als je je bachelor hebt gehaald, ben je nog niet uitgestudeerd. Als accountant leer je altijd verder, vaak naast je eerste baan. Er zijn twee doorstudeermogelijkheden:

  1.  Je specialiseert je tot accountant-administratieconsulent (AA).
  2.  Je kiest voor een functie als registeraccountant (RA).

Voor Beroepsopleiding Accountant Administratieconsulent volg je een post-hbo-opleiding bij Saxion. Voor RA ben je langer bezig en volg je een masteropleiding.