Studenten zitten samen in overleg

Word de bedrijfseconoom van de toekomst

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Houd je van cijfers, creëer je graag overzicht en ben je analytisch sterk? Wil je het verhaal achter de cijfers begrijpen, de ins en outs van het bedrijf kennen en dat vertalen naar een goed advies op managementniveau? Dan is er een toekomst binnen Finance maar ook daarbuiten voor jou weggelegd. Als Business- of Financial Controller, Financieel Analist of Adviseur Corporate Finance kun je in het midden- en kleinbedrijf of bij grote organisaties aan de slag. Met een diploma Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) op zak, ligt de financiële wereld aan je voeten.

Voorheen Bedrijfseconomie
Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Boeken in de Saxionbibliotheek

Een brede financiële basis

In het eerste jaar leg je een brede financiële basis voor de opleidingen Accountancy, Finance, Tax & Advice en Finance & Control. Na het eerste jaar maak je de keuze voor de specialisatie in één van de 3 opleidingen. Hierdoor loop je geen studievertraging op. In de keuze wordt je natuurlijk ondersteund door ons en door de bedrijven waar wij mee samenwerken, mogelijk wel jouw toekomstig werkgever!

Studenten zitten op het dakterras

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Tijdens je studie ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen en waar je die het beste kunt inzetten. Zo weet jij in welk type organisatie jij je als een vis in het water voelt en waar jij de opgedane kennis het beste kan toepassen. De ontwikkeling van student tot (finance) professional!

Studenten in overleg

Data, Digitalisering en Duurzaamheid. Het nieuwe goud!

Cijfers zijn er in verschillende vormen en maten zoals bijv. financiële cijfers, klanttevredenheidscore en duurzaamheidscijfers. In de opleiding leer je werken met datasets, die je gaat vertalen naar informatie voor de organisatie oftewel data-analyse! Door de snel veranderende wereld leren we je nieuwe businessmodellen en hoe deze toe te passen! 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding ga je je specialiseren op het vakgebied van Finance & Control (Bedrijfseconomie). Je komt dankzij de praktijkopdrachten en beroepstaken in aanraking met het werkveld en bouwt zo alvast een netwerk voor na je studie. Je blijft op de hoogte van technologische ontwikkelingen, ontdekt het belang van je soft skills en onze kijk op de wereld (globe perspective).

Studie-inhoud
studenten aan het studeren

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Een onderneming kan niet zonder financieel geweten. Iemand die de cijfers analyseert en daarover adviseert. Na je studie kun je overal waar bedrijvigheid omgezet dient te worden in cijfers aan het werk. Of dit nu in het midden- en kleinbedrijf is of bij grote organisaties en of deze in de profit- dan wel de non-profitsector opereren.

Jouw toekomst
Studenten zitten samen in overleg
De bibliotheek in Enschede

De opleiding in drie woorden: Divers, breed en diep

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen