Student zwaait lachend

Online open dag: Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Bedrijfskunde? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Bedrijfskunde

De opleiding Bedrijfskunde leert je vanuit een brede visie te kijken naar organisaties, waarbij je continu alert bent op verbeteringen. Je leert hoe bedrijven in elkaar zitten en hoe je verbeteringen door kunt voeren. Je combineert diverse vakgebieden bij het oplossen van bedrijfskundige vraagstukken. Aan het eind van de opleiding weet jij hoe je de concurrentie voorblijft door goed te analyseren en creatieve ideeën te bedenken. Daarnaast verbind je mensen in een organisatie en kom je met oplossingen die voor iedereen werken. Je ontwikkelt daarvoor een ondernemende houding én leert creatief te denken.

Tijdens de opleiding Bedrijfskunde leer je hoe je nieuwe producten op tijd, met een hoge kwaliteit en een gepaste prijs in de schappen krijgt. Bij Commerciële Economie geef je invulling aan het marketingbeleid rondom deze producten en als bedrijfseconomoom ben je verantwoordelijk voor de financieel-economische beslissingen: waar doe je bijvoorbeeld de productie?

Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde kun je op diverse functies solliciteren binnen het bedrijfsleven en de overheid. Waar je gaat werken, is afhankelijk van jouw persoonlijke interesses. Zo kun je aan de slag gaan als projectleider, accountmanager, kwaliteitsmanager, beleidsmedewerker, inkoper of als consultant. Een eigen zaak beginnen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Ongeveer 20 uur per week. Je krijgt klassikaal les (dus in een groep van zo’n 30 studenten) en werkt zelfstandig met je groepje aan echte praktijkopdrachten, waarbij je ook het werkveld ingaat.

Ja, ieder kwartiel werk je samen in groepen. Dit kunnen groepen van vier personen zijn, maar ook duo’s.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.