Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Bedrijfskunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden

Veelgestelde vragen over Bedrijfskunde

De opleiding Bedrijfskunde leert je vanuit een brede visie te kijken naar organisaties, waarbij je continu alert bent op verbeteringen. Je leert hoe bedrijven in elkaar zitten en hoe je verbeteringen door kunt voeren. Je combineert diverse vakgebieden bij het oplossen van bedrijfskundige vraagstukken. Aan het eind van de opleiding weet jij hoe je de concurrentie voorblijft door goed te analyseren en creatieve ideeën te bedenken. Daarnaast verbind je mensen in een organisatie en kom je met oplossingen die voor iedereen werken. Je ontwikkelt daarvoor een ondernemende houding én leert creatief te denken.

Tijdens de opleiding Bedrijfskunde leer je hoe je nieuwe producten op tijd, met een hoge kwaliteit en een gepaste prijs in de schappen krijgt. Bij Commerciële Economie geef je invulling aan het marketingbeleid rondom deze producten en als bedrijfseconomoom ben je verantwoordelijk voor de financieel-economische beslissingen: waar doe je bijvoorbeeld de productie?

Als afgestudeerde van de opleiding Bedrijfskunde kun je op diverse functies solliciteren binnen het bedrijfsleven en de overheid. Waar je gaat werken, is afhankelijk van jouw persoonlijke interesses. Zo kun je aan de slag gaan als projectleider, accountmanager, kwaliteitsmanager, beleidsmedewerker, inkoper of als consultant. Een eigen zaak beginnen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Ongeveer 20 uur per week. Je krijgt klassikaal les (dus in een groep van zo’n 30 studenten) en werkt zelfstandig met je groepje aan echte praktijkopdrachten, waarbij je ook het werkveld ingaat.

Ja, ieder kwartiel werk je samen in groepen. Dit kunnen groepen van vier personen zijn, maar ook duo’s.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.