Studenten Commerciële Economie zitten op een trap

Bepaal de commerciële koers voor innovatie van producten en diensten

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Wil jij weten hoe je doelgroepen bereikt en aanspreekt? Hoe je marketingkanalen inzet om nieuwe producten of diensten in de markt te zetten? Dan is de opleiding Commerciële Economie echt iets voor jou! Bij Commerciële Economie (CE) leer je alles over sales, (online)marketing en communicatie. Bovendien kan je je na het eerste jaar specialiseren in Sales- en Accountmanagement, Conceptmarketing of Digital Marketing.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studenten Commerciële Economie Saxion in de les

Maak het verschil!

Als CE-student leer jij hoe je organisaties helpt om impact te hebben op de samenleving. Je denkt mee over de commerciële koers door duurzame oplossingen te bedenken voor de klant, organisatie en maatschappij.

Studenten Commerciële Economie Saxion bij groepsopdracht

Actuele vraagstukken

Tijdens de opleiding staan actuele ontwikkelingen in de markt en maatschappij centraal. Samen met het bedrijfsleven werk jij aan echte opdrachten uit de praktijk. Je speelt in op (nieuwe) kansen en actuele vraagstukken.

Studente Commerciële Economie Saxion werkt aan opdracht

Technologische ontwikkelingen

Je leert hoe je technologische ontwikkelingen en kansen op een slimme en innovatieve manier inzet als oplossing voor actuele commerciële vraagstukken. Denk aan het gebruiken van big data en aan social media monitoring.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Hoe komt een product of dienst nu bij de juiste doelgroep terecht? En met welk verdienmodel verwacht je het meeste succes te behalen? Tijdens de hbo-opleiding Commerciële Economie krijg je handvatten aangereikt voor succesvolle marktintroducties. Ook leer je waar een sterk merk aan moet voldoen en ontdek je welke technologische en actuele ontwikkelingen het succes nog eens kunnen versnellen. Naast de reguliere Commerciële Economie opleiding biedt Saxion ook de studieroutes Sportmarketing (Deventer) en Saxion Topsport Academy (Deventer) aan. 

Vanaf het 2e jaar kun je je specialiseren in de volgende richtingen:   

  • Sales- en Accountmanagement   
  • Conceptmarketing   
  • Digital Marketing   
Studie-inhoud
Studenten Commerciële Economie Saxion achter laptop

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Commerciële Economie is een brede opleiding met veel beroepsmogelijkheden. Je kunt na je studie aan de slag bij een grote multinational of juist bij een kleine organisatie, profit of non-profit. Wat past bij jou? Waar ligt jouw drijfveer? De mogelijkheden in de markt zijn heel divers. Vaak begin je na je opleiding eerst op juniorniveau, waarna je door kunt groeien naar een seniorfunctie.

Jouw toekomst
Economoom achter bord met concecpt-ideeën
Open ruimte Saxion Deventer

De keuze voor Commerciële Economie was snel gemaakt

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen