Beau won een prijs voor haar onderzoek naar alvleesklierkanker

Beau de Bruijn, studente Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek(BML), heeft op 24 mei 2016 de Zilveren Vlam gewonnen voor haar onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Deze prijs wordt jaarlijks door de Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers uitgereikt aan de best afgestudeerde MLO- en HLO-student.

Een deskundige jury heeft mijn onderzoek geprezen om de hoogstaande kwaliteit van mijn afstudeerwerk.

​Beau de Bruijn, oud-student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Beau de Bruijn, Oud-student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Beau heeft bij het VU medisch centrum onderzoek gedaan naar een nieuwe techniek die een veelbelovende behandeling lijkt voor patiënten met lokaal gevorderde alvleesklierkanker. Hierbij heeft zij gekeken naar het effect van deze behandeling op het immuunsysteem. De resultaten van het onderzoek wijzen erop dat deze techniek resulteert in een afname van een door de tumor geïnduceerde onderdrukking van het immuunsysteem.

Een deskundige jury heeft het onderzoek van Beau de Bruijn geprezen om de hoogstaande kwaliteit van haar afstudeerwerk, waarin zij de resultaten zeer duidelijk en overzichtelijk heeft weergegeven. De prijs bestaat uit een oorkonde plus een geldbedrag. Het onderzoek van Beau zal binnenkort gepubliceerd worden als onderdeel van een groter onderzoek.