Sanne doet een lab-on-a-chipproject

Biologie was mijn lievelingsvak op de middelbare school. En na vijf jaar in de boeken was ik toe aan meer praktijk. Deze opleiding voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. Je krijgt allerlei verschillende aspecten van het vak biologie en de theorie wordt direct aan de praktijk gekoppeld.

Echt een studie voor nieuwsgierige mensen door de combi van biologie en de koppeling van theorie aan de praktijk.

Sanne Merjenburgh, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
​Sanne Merjenburgh, Student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Het eerste jaar was nogal algemeen; we leerden de basis. Je hebt ook best wat voorkennis nodig voor je met chemische stoffen, kankercellen en virussen kunt werken. Vanaf het tweede jaar gingen we de diepte in en toen werd het pas echt interessant.

Ik doe nu mee aan het lab-on-a-chipproject. Deze chip laat zien hoe kankercellen op bepaalde stoffen reageren. Er zijn verschillende versies van de chip en we kijken welke het beste werkt. Ondertussen onderzoeken we de reactie van kankercellen op verschillende stoffen. Het mooie is dat ik mijn eigen inbreng heb. Ik kan mijn eigen onderzoeken bedenken. BML is echt een studie voor nieuwsgierige mensen.

Ik ben nog maar 21 jaar als ik afstudeer en denk erover om nog een vervolgstudie op te pakken. En daarna? Ik zou heel graag in een onderzoekslab research doen naar bijvoorbeeld dementie of kanker. Oplossingen vinden waar mensen wat aan hebben en die de wereld een beetje mooier maken.