Studenten geven presentatie

Word professional in de fashion- en textielbranche

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

‘Ik wil graag grote impact hebben!’ Woorden van een oud-student die tijdens haar studie bezig is geweest met onderzoek naar composteerbaar ondergoed. Bij Fashion & Textiles zien we het als onze taak om bewuste, positief-kritische studenten op te leiden voor de textielindustrie van de toekomst. Studenten die in hun latere beroepspraktijk het verschil gaan maken. Welkom bij Fashion & Textile Technologies!

Keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs

Duurzaam consumeren en produceren

Je leert in ons programma hoe de textielindustrie werkt door bijvoorbeeld te onderzoeken hoe de supply chain is georganiseerd. Met deze kennis ben je in staat om een stap verder te gaan en daarom wordt je uitgedaagd om oplossingen en ideeën te bedenken die de industrie kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van duurzame manieren van produceren of het aanbieden van duurzame producten. Bij alle onderwerpen staat steeds de wens van de duurzame consument centraal.

Textiel

Industrie en innovatie

Het ontwikkelen van materialen en producten krijgt in de opleiding veel aandacht. Als je weet hoe een textielproduct gemaakt wordt, dan kun je daarop voortborduren. Door bijvoorbeeld sensoren in breisels te breien innoveer je de toepassingen van breitechniek. Ook in de Industrie wordt nagedacht over duurzamere en slimmere oplossingen, die de wereld kunnen verbeteren. De Europese wetgeving verplicht de industrie om duurzame aanpassingen in de productie en inkoop toe te passen. We bereiden je daarop voor.

Student in het buitenland

Eerlijk werk en economische groei

De productie van textiel is er één die over de hele wereld plaats vindt. Veel textiel wordt geproduceerd in ontwikkelingslanden (ook wel lage-lonen landen). We behandelen de Supply Chain en we onderzoeken waar producten vandaan komen. Ook berekenen we de kosten van arbeid en we beoordelen de keuze voor productielanden. Met jouw kennis over deze onderwerpen ben je straks in staat om te kiezen voor oplossingen die eerlijke salarissen en werkzaamheden met zich meebrengen.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

De unieke en veelzijdige opleiding doorloopt de hele cirkel van grondstof tot eindproduct en weer terug tot grondstof. Je leert bijvoorbeeld hoe textiele materialen worden gemaakt en hoe je deze op nieuwe manieren kunt gebruiken. Is het mogelijk om je smartphone op te laden via sportkleding? Je gaat producten inkopen bij partners in het buitenland, ontwikkelt nieuwe, duurzame materialen en bouwt een collectie op. Ook ga je ideeën bedenken en uitvoeren over recycling.

Studie-inhoud

Benieuwd waar je op Saxion terecht komt?

Bekijk de Saxion Textile 360 Tour

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Je kent alle ins en outs van textiele materialen, innovatieve productiemethoden, het samenstellen van collecties, inkoop, verkoop en – niet onbelangrijk - ondernemerschap. Met jouw product- en materiaalkennis ben je een onmisbare schakel tussen de mensen die de kleding ontwerpen, maken én kopen. Met je diploma op zak kun je solliciteren bij nationale én internationale textiel- en kledingbedrijven.

Jouw toekomst
Model op de catwalk
Rollen ongeverfde stof

De succesverhalen van ondernemers zijn natuurlijk de leukste, maar realiseer je dat het niet in één keer goed hoeft te gaan

Lees de ervaring Alle ervaringen