Ryan Veger

Ik ben Ryan Veger, 18 jaar oud. Ik woon in Losser en zit nu in het tweede jaar van de studie Finance & Control.

Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat mijn vader deze opleiding ooit heeft gedaan en mij aangeraden heeft om hier is naar te gaan kijken. Zo ben ik ook bij andere opleidingen wezen kijken maar deze sprak mij het meeste aan en dan is het natuurlijk mooi dat je dezelfde studie doet als dat mijn vader ooit heeft gedaan.

In mijn studiekeuzeproces heb ik verschillende dingen gedaan om mijzelf te overtuigen dat dit de studie was die ik wilde gaan doen, als eerste ben ik naar een open dag geweest, hier ben ik niet specifiek gaan kijken naar deze opleiding maar heb ik ook bij andere studies gekeken, toch bleef deze mij bij en heb ik zo gekeken of ik een meeloopdag kon volgen, dit kon en dat ben ik gaan doen. Daarnaast heb ik een proefstudeerdag gevolgd.

Tijdens een proefstudeerdag krijg je verschillende lessen van docenten om te ontdekken of jij de manier van lesgeven en de stof echt leuk vindt.

Ryan Veger
Ryan Veger, Student

Mijn favoriete vak/module is toch wel investeren & financieren, ik hou van het rekenen en het advies geven hierover daarom vind ik het vak investeren & financieren het leukst. Het vak wat ik het minst leuk vind zijn de recht vakken, dit is vaak erg veel stof en soms een beetje saai. Bij deze vakken heb je ook vaak een wettenbundel nodig en dit is enorm veel werk om alles terug te vinden. Hier gaat vaak veel tijd in zitten en daarbij is het taaie stof.

Een voorbeeld van een leuk project wat we hebben gedaan is het maken van een analyse over een zelf gekozen bedrijf, voor het vak bedrijfsanalyse moesten we dus een analyse uitvoeren over een willekeurig bedrijf. Door dit te doen krijg je een goed beeld hoe het bedrijfsleven eruit ziet en wat je kunt gaan verwachten na je studie of tijdens je stage. De essentie van het project ging om het gekozen bedrijf te analyseren en hier een verslag van te maken, bijvoorbeeld waar de kansen lagen van het bedrijf. 

Als ik de opleiding moest beschrijven in één woord zou dit absoluut ''breed'' zijn, deze studie samen met AC en Fiscaal Recht en economie is ontzettend breed omdat je deze 3 studies eigenlijk in één doet. Zo verkrijg je een enorme kennis op deze gebieden. Ook heb je zo de mogelijkheid om nog voor Accountancy of Fiscaal Recht te kiezen wanneer het blijkt dat je deze studie toch leuker vind dan Finance & Control.

De tip die ik graag zou willen meegeven is, ga een proeflesdag of een meeloopdag volgen. Zo krijg je een heel goed beeld hoe de lessen eruit zullen zien en of dit echt iets voor je is of niet. Dit kun je vaak niet alleen als je naar een open dag bent geweest.