Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Fysiotherapie

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Fysiotherapie. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Groep studenten werken samen

Al vanaf het eerste jaar van de opleiding loop je stage en kom je in contact met verschillende type mensen. Zo ontdek je wat het beste bij jou past.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Fysiotherapie

Met elk havo-, vwo- of mbo-4-diploma kun je starten met de opleiding fysiotherapie. Er zijn geen verplichte profielen waar je aan moet voldoen en er is is geen loting. Als je aan de diploma-eis voldoet, word je dus toegelaten!

Je bent ongeveer 40 uur per week bezig met je studie. Gemiddeld heb je in de week 20 uur les en daarnaast ben je ook thuis met je studie bezig. Je moet oefenen met wat je in de praktijklessen hebt geleerd en je bent met verslagen en presentaties bezig. Een groot deel van de lessen bestaat uit praktijk. De theorie wordt gegeven middels colleges en in leerwerkgroepen ga je de theorie uit de colleges verwerken in een verslag of presentatie.

In het eerste jaar loop je 10 weken lang een halve dag per week stage. In het tweede jaar loop je het hele jaar één dag in de week stage. In het vierde jaar loop je vervolgens drie dagen per week stage en heb je de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen. Naast de fysiotherapeutische, beroepsgerichte stage loop je in het eerste en tweede studiejaar ook alternatieve stages, waarbij je als student gekoppeld wordt aan een maatje: een persoon in de maatschappij die behoefte heeft aan ondersteuning.

Er is een aantal boeken in het Engels, maar de meeste studieboeken zijn in het Nederlands. We werken steeds meer samen met internationale studenten en tijdens deze lessen is de spreektaal Engels. Deze praktijklessen zijn erg leerzaam, omdat je een andere culturen leert kennen en je in de praktijk leert omgaan met diversiteit.

Als fysiotherapeut draag je bij aan de gezondheid van mensen. Dit kunnen sporters zijn met blessures, maar ook ouderen en chronisch zieke mensen. Ook wordt de kennis van de fysiotherapeut steeds vaker ingezet voor preventieprogramma’s om overgewicht tegen te gaan of voor valpreventie bij ouderen. Er zal dus altijd voldoende werk zijn voor fysiotherapeuten!

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.