Twee studenten werken op een laptop

Word een ICT'er die klaar is voor de slimme wereld

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

ICT vind je overal om je heen. Veel oplossingen vragen om creatief inzicht en technische kennis in wat gebruikers willen en welke mogelijkheden techniek biedt. Bij HBO-ICT krijg je een flinke basis mee, zodat je jouw kennis goed kunt inzetten voor ICT-producten. Je krijgt alle kansen om je te specialiseren: van echte Business ICT’er op strategisch gebied tot software ontwikkelaar of ontwerper van de ICT-infrastructuur.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studenten aan het werk op de laptop

Projecten samen met professionals

Vanaf het eerste jaar werk je al aan ICT-opdrachten uit de praktijk. Je werkt opdrachten uit vanaf het eerste klantcontact, het opstellen van ontwerpeisen, het ontwerpen en bouwen van de oplossing tot aan het testen en opleveren.

student op mobiel

Kies je eigen profiel

De wereld van ICT is heel breed. Naast de technische basis kies jij na een half jaar je eigen profiel: Business & IT, Infrastructuur of Software Engineering. In jaar vier specialiseer jij je nog verder in binnen de ICT.

Studenten volgen een hoorcollege

Opleidingsvarianten HBO-ICT

Je kunt kiezen voor de internationale opleiding HBO-ICT software engineering in Deventer. De Nederlandstalige opleiding kun je zowel in Deventer als in Enschede volgen. 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

ICT is overal en er kan elke dag meer! Je bent als expert dus hard nodig, zeker als je in oplossingen denkt en goede technische kennis hebt. Tijdens de opleiding HBO-ICT word je opgeleid tot een ICT-professional, die weet wat mensen nodig hebben. Met jouw computer skills en sociale vaardigheden ben je een waardevolle medewerker voor vele bedrijven.

Studie-inhoud
Student aan het werk op de laptop

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Eenmaal afgestudeerd mag je de titel Bachelor of Science voeren en ben je een ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en hoe je deze inzet. De vraag naar ICT’ers is groot en daarom heb je volop kansen op een mooie baan.

Jouw toekomst
Studenten werken samen aan een opdracht
ANTOINE_MOGHADDAR_LUSTRUM_EINDFEEST_jpg40.jpg

Een half jaar geleden wist ik nog niets van de programmeertaal Java en nu programmeer ik al dingen

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen