Proefstuderen

Is HBO-ICT iets voor jou? Meld je eerst eens aan voor een open dag en maak kennis met studenten en docenten die je meer kunnen vertellen over deze opleiding. Heb je al een open dag bezocht, maar wil je je nog iets verder verdiepen in deze studie? Kom dan proefstuderen!

Proefstuderen

Heb je al een open dag bezocht, maar ben je benieuwd hoe het is om bij Saxion te studeren? Of wil je je nog iets verder verdiepen in deze opleiding? Kom dan proefstuderen. Voor HBO-ICT kan dat op twee manieren: door een proeflessendag of een meeloopdag. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens een meeloopdag is het belangrijk dat je eerst een proeflessendag volgt. 

De naam zegt het al: tijdens een proefles kun je even proeven aan de opleiding. Dit kun je online doen of op locatie! Je volgt speciale (online) lessen en krijgt vaak een opdracht, die jou een indruk geven van wat je nou kunt verwachten. Je ontmoet andere studiekiezers en maakt ook kennis met de manier waarop docenten lesgeven. Zie jij jezelf dit al doen?

Data en aanmelden
Staan er geen nieuwe data hieronder? Na de open dagen komen er vaak weer nieuwe proeflessen. Houd deze pagina dus goed in de gaten en meld je aan!

Tijdens het meelopen ga je op locatie met een eerstejaarsstudent op pad en ervaar je hoe het is om Saxion-student te zijn. Het verschil met een proefles is dat je tijdens het meelopen echte lessen volgt. Hierdoor zijn de lessen vaak al wat moeilijker, maar kom je er wel achter hoe een gewone dag op Saxion eruit ziet, wat de sfeer in een klas is en hoeveel huiswerk studenten moeten maken.

Data en aanmelden
Staan er geen nieuwe data hieronder? Na de open dagen komen er vaak weer nieuwe meeloopmomenten. Houd deze pagina dus goed in de gaten en meld je aan!