Jouw toekomst

Eenmaal afgestudeerd mag je de titel Bachelor of Science voeren en ben je een ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en hoe je deze inzet. De vraag naar ICT’ers is groot en daarom heb je volop kansen op een mooie baan.

Oud-studenten aan het woord

Welk beroep kun je kiezen met een HBO-ICT opleiding?

Een data-specialist houdt zich bezig met het verwerken van data tot bruikbare informatie binnen een organisatie. Deze informatie is onder andere nodig voor het nemen van beslissingen of het maken van keuzes voor de toekomst van een bedrijf.

Een functioneel beheerder is binnen een organisatie verantwoordelijk voor één of meer informatiesystemen. Hij zorgt ervoor dat de systemen altijd beschikbaar zijn en hij helpt gebruikers ermee te werken. De functioneel beheer is de verbinder tussen ICT en de mensen die in het bedrijf werken.​

Een enterprise architect is iemand die zich bezighoudt met de enterprise architectuur. Dat betekent dat hij bekijkt hoe de organisatie in elkaar steekt en welke informatie elke afdeling nodig heeft om goed te kunnen werken. De enterprise architect adviseert over keuzes die gemaakt moeten worden en hoe mensen beter kunnen samenwerken. Hij stelt modellen op en legt afspraken vast in richtlijnen.

Werknemers hebben wensen, problemen en vragen over ICT. Als software engineer kijk jij hoe je dat kunt omzetten naar concrete software-oplossingen. Het gaat daarbij niet alleen om programmeren. Je houdt je ook bezig met alle zaken hieromheen, zoals de planning van de werkzaamheden, het overleg met de opdrachtgever en het onderhoud van de software.

Een back-end developer (ook wel back-end ontwikkelaar of back-end programmeur) is iemand die verantwoordelijk is voor de achterkant van een website, applicatie of programma. Vaak zijn deze developers gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal of een specifiek framework. Dat is het raamwerk waarop bijvoorbeeld een website wordt gebouwd.

Bij welke bedrijven kun je werken?

Als Business ICT’er ben je zeer geliefd bij bedrijven en organisaties: jij weet namelijk als geen ander wat zij nodig hebben om hun ICT optimaal in te richten. Je bent de bruggenbouwer die de verbinding legt tussen Business en IT. HBO-ICT'ers zijn bijvoorbeeld werkzaam bij telecommaatschappijen en IT- en softwarebedrijven.

Studenten werken aan kabels

Baankans

De kans dat je een baan vindt die past bij jouw opleiding is erg hoog: 92% vindt binnen anderhalf jaar een baan op niveau en binnen het vakgebied.

HBO-ICT 93%
Technische Informatica 85%
Creative Media and Game Technologies 73%

Creative Media and Game Technologies is a relatively new course, so at this point there is no data available about your chances of finding a job after graduation.

Studenten volgens een college

Doorstuderen

Dat kan. Je hebt keuze uit verschillende masters bijvoorbeeld Computer Science aan de universiteit. Heb je ambities om meer commercieel en procesmatig te gaan werken? Dan kun je kiezen uit de post-hbo opleiding Commercieel Technische Bedrijfskunde (BK5), waarmee je binnen één jaar een tweede hbo-diploma kunt behalen.