Jouw toekomst

Eenmaal afgestudeerd mag je de titel Bachelor of Science voeren en ben je een ICT-expert die precies weet hoe de nieuwste innovatieve technologieën werken en hoe je deze inzet. De vraag naar ICT’ers is groot en daarom heb je volop kansen op een mooie baan.

Oud-studenten aan het woord

Welk beroep kun je kiezen met een HBO-ICT opleiding?

Business & IT

Een data-specialist verwerkt data tot bruikbare informatie binnen een organisatie. Deze informatie is onder andere nodig om beslissingen te nemen of het maken van keuzes voor de toekomst van een bedrijf.

Als IT-consultant maak je een ontwerp van systemen in bedrijven met als doel het bedrijf te verbeteren. Deze systemen gaan over bijvoorbeeld de indeling van de organisatie, bedrijfsprocessen of de informatievoorziening.

De Product Owner vertaalt de wensen van klanten naar IT-oplossingen. Als Product Owner stuur jij een ontwikkelteam aan en werk je samen aan de beste IT-oplossing.

Software Engineering

Als werknemers wensen, problemen en vragen hebben over ICT, komen ze bij jou. Als Software Engineer kijk jij hoe je dat kunt omzetten naar concrete software-oplossingen. Je programmeert niet alleen, je houdt je ook bezig met zaken zoals planning, klantcontact en het onderhoud van de software.

Als app-ontwikkelaar kun je aan de slag met de ontwikkeling van apps. Dit kunnen native (Android) apps zijn of hybride apps voor meerdere platformen.

Als Full Stack Developer ben je een allrounder die een hele app ontwikkelt – van design tot database.

Infrastructuur

De Cyber Security Specialist is verantwoordelijk voor de beveiliging van de technologische infrastructuur van een bedrijf. Jij stelt een plan op om ervoor te zorgen dat een computernetwerk of website niet gehackt kan worden.

Als netwerkontwerper ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en adviseren over bestaande en nieuwe onderdelen van een bepaald netwerk. Denk aan architectuur, structuur en systeemkeuzes.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van infrastructuren ‘in de cloud’, die kan op verschillende manieren worden ingericht. Aan jou de taak om keuzes te maken over waar die cloud staat, het ontwerp en de uitvoering van het plan.

Bij welke bedrijven kun je werken?

De ICT-banen liggen voor het oprapen! Na 4 jaar kun je als beginnend beroepsprofessional vrijwel direct aan het werk binnen álle organisaties.

  • HBO-ICT Business & IT kies je wanneer je geïnteresseerd bent in het adviseren van geschikte IT-oplossingen of wanneer je met data aan de slag wilt om organisaties slimmer te maken. Deze richting stoomt je klaar voor o.a. IT-consultant, dataspecialist, informatiemanager, Product Owner, IT-projectleider.
  • HBO-ICT Infrastructuur kies je wanneer je geïnteresseerd bent in het ontwerpen en inrichten van een middelgrote IT-infrastructuur rekening houden met het beveilingsaspect. Deze richting stoomt je klaar voor o.a. ethical hacker, netwerkontwerper, datacentrespecialist, cloud-ontwerper.
  • HBO-ICT Software Engineering kies je wanneer je geïnteresseerd bent in het ontwerpen en bouwen van smartphone-apps, internetapplicaties en databasesystemen. Deze richting stoomt je klaar voor o.a. software-engineer, smartphone-app-ontwikkelaar.
hack-capital-568971-unsplash.jpg

Baankans

De kans dat je een baan vindt die past bij jouw opleiding is erg hoog: 92% vindt binnen anderhalf jaar een baan op niveau en binnen het vakgebied.

HBO-ICT 93%
Technische Informatica 85%
Creative Media and Game Technologies 73%

Creative Media and Game Technologies is a relatively new course, so at this point there is no data available about your chances of finding a job after graduation.

Studenten volgens een college

Doorstuderen

Dat kan. Je hebt keuze uit verschillende masters bijvoorbeeld Computer Science en Data Science. Tijdens de voltijd HBO-ICT kun je de premaster volgen zodat je een betere aansluiting hebt met deze master.