Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: HBO Rechten

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van HBO Rechten. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Testimonial HBO-Rechten Annemijn

Ik vind het leuk om mensen te helpen en te adviseren en ik houd van lezen, casussen uitpluizen en problemen oplossen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over HBO Rechten 

Bij de opleiding HBO Rechten ligt de nadruk op het juridische aspect. De verdieping ligt in de grote hoeveelheid juridische vakken die wordt aangeboden. Denk hierbij aan vakken als ondernemingsrecht, bestuursrecht en Duits recht. Bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gaat het niet alleen om de juridische kant van een kwestie, maar ook om de sociaalmaatschappelijke aspecten, zoals hulpverlening.

Je moet er rekening mee houden dat je gemiddeld 40 uur in de week druk bent met jouw opleiding. Van die 40 uur ben je ongeveer 20 uur op Saxion aanwezig door het volgen van colleges en werken in projectgroepen. De overige 20 uur besteed je aan zelfstudie.

Het eerste jaar ga je op verkenning in de juridische wereld. In het eerste kwartiel krijg je de juridische bagage mee die je nodig hebt gedurende de rest van de opleiding. Je leert hoe je met een wettenbundel moet omgaan, maar ook hoe Kluwer Navigator werkt. Daarna wordt er in de daaropvolgende kwartielen aandacht besteed aan de pijlers Recht en burger, Recht en onderneming en Recht en overheid.

Wanneer je nominaal studeert, loop je aan het begin van het derde leerjaar stage en duurt deze 20 weken.

Het beroepenveld van de opleiding HBO Rechten is zeer divers. De alumni van HBO-Rechten zijn werkzaam op tal van verschillende plekken bij verschillende organisaties. Denk hierbij aan beroepen als:

  • Incassojurist bij een incassobureau of gerechtsdeurwaarder
  • Medewerker Intellectueel Eigendom bij een octrooibureau
  • Beslismedewerker beroep & bezwaar bij het UWV
  • Juridisch beleidsmedewerker bij een gemeente
  • Contractmanager bij een publieke of private partij
  • Juridisch medewerker bij een advocatenkantoor of notariskantoor
studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.