Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Ondernemerschap & Retail Management

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Ondernemerschap & Retail Management. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Student in overleg

Als ik de opleiding in een aantal woorden moet omschrijven, dan kies ik voor veelzijdig en persoonlijk!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Ondernemerschap & Retail Management

Het hart van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement is het ontwikkelen van je ondernemerskwaliteiten en je skills als retailer. Je komt hierdoor in aanraking met veel verschillende kennisgebieden. De toepassing van deze kennis in vraagstukken met betrekking tot ondernemerschap en retailinnovatie vinden we erg belangrijk. Een aantal kennisgebieden toetsen we door middel van kennistoetsen, maar de meeste kennis pas je actief toe in opdrachten en tijdens het opzetten van je eigen onderneming.

Binnen de opleiding Ondernemerschap & Retail Management gaan studenten niet op stage. Als student neem je actief deel aan studentondernemingen die nieuwe businessideeën ontwikkelen en deze in de praktijk realiseren. Deze werkwijze zorgt ervoor dat je regelmatig in aanraking komt met de praktijk. Tijdens opdrachten kom je bovendien ook regelmatig in aanraking met opdrachtgevers uit de beroepspraktijk.

In de beroepspraktijk is veel vraag naar jonge mensen die over ondernemerskwaliteiten beschikken en in staat zijn om bestaande businessmodellen te innoveren. Bij veel ondernemingen in verschillende sectoren zijn je ondernemerskwaliteiten daarom zeer welkom. Veel afgestudeerde ondernemers van Saxion kiezen er voor om hun onderneming te starten. Het businessidee bij deze start-ups hebben zij tijdens de opleiding uitgewerkt. Bij retailers zijn onze afgestudeerde studenten werkzaam om retailinnovaties te bedenken en deze in de praktijk uit te voeren. Ook hebben we studenten die het familiebedrijf waarin zij werkzaam zijn op termijn overnemen. Samenvattend: naar ondernemerschap is veel vraag!

De opleiding Ondernemerschap & Retail Management is een gezonde mix van praktijk en theorie. De theorie over ondernemerschap en retail gebruik je in de praktijk om problemen op te lossen en nieuwe businessoplossingen te ontwikkelen. Doordat we tijdens de opleiding werken aan het ontwikkelen van een brede kennisbasis bij onze studenten, ben je goed in staat om retailinnovaties en vernieuwende businessideeën in de praktijk te brengen. Kortom, de toepassing van kennis vinden we erg belangrijk!

Als ondernemer en retailer moet je over een brede kennisbasis beschikken om als een professional te werk te gaan. Tijdens de opleiding Ondernemerschap & Retail Management kom je daarom in aanraking met een breed kennisgebied. Denk hierbij aan marketing, financiën, inkoop, businessmodellen, innovatie en creativiteit, recht, global business en betekenisvol ondernemen. Technologie speelt een belangrijke rol in onze opleiding. Technologische trends zijn voor ons een grote bron van inspiratie om vernieuwende businessmodellen te ontwikkelen. Ook neem je actief deel aan het opzetten van je eigen studentenonderneming. Je wordt hierbij begeleid door een businesscoach. Verder beschik je over een personal coach die jou support om je professionele persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.