Een thema dat nu veel speelt binnen de opleiding, zijn de snelle technologische ontwikkelingen en de marktkansen die deze ontwikkelingen bieden.

"Ik ben Laura Abrahams, 20 jaar en woon in Heeten. Ik zit in het tweede studiejaar van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Daarvoor heb ik de opleiding Ondernemer Detailhandel niveau 4 afgerond aan het Landstede in Raalte. Tijdens mijn oriëntatie heb ik vele open dagen bezocht van verschillende hogescholen die allemaal de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aanboden. Mijn voorkeur ging uiteindelijk uit naar Saxion, vanwege de afstand, de grootte van de school en mijn onderbuikgevoel."

Als ik de opleiding in een aantal woorden moet omschrijven, dan kies ik voor veelzijdig en persoonlijk!

ORM_Laura_Abrahams.jpg
Laura Abrahams, Student

Eigen onderneming opgezet
"In het eerste jaar heb ik ontzettend veel geleerd en plezier gemaakt bij het project Multus. Samen met een groepje medestudenten hebben we onze eigen onderneming opgezet. Alle aspecten binnen het ondernemerschap kwamen hier aan bod, waaronder inkopen, verkopen, juridische aspecten, marketing en financiën. Een thema dat nu veel speelt binnen de opleiding, zijn de snelle technologische ontwikkelingen en de marktkansen die deze ontwikkelingen bieden. Dit vind ik persoonlijk iets minder, omdat ik gewoon niet zo van de technologie ben. Toch kun je er tegenwoordig niet meer omheen, dus ik begrijp dat hier aandacht voor is."

Ieder project een eigen draai
"Binnen de opleiding zijn er geen reguliere stages. Je voert voornamelijk projecten uit voor echte opdrachtgevers, waarbij vanuit school inhoudelijke workshops worden aangeboden. Zo kun je de theoretische kennis gelijk toepassen tijdens deze projecten. Ook zijn er geen toetsweken. Aan het eind van elke 'loop', sluit je de loop af met een kennistoets, verslaglegging of presentatie. Alles wordt dus just-in-time aangeboden, uitgevoerd en getoetst! Je kunt aan ieder project je eigen draai geven. Je wordt vrijgelaten in het zoeken naar bijvoorbeeld eigen opdrachtgevers of een creatieve vorm van verslaglegging!

Twijfel je nog over de keuze? Ga dan vooral naar de open dagen, spreek studenten aan en schrijf je in voor meeloopdagen. Je ziet daadwerkelijk of de manier van scholing bij je past en of de onderwerpen je aanspreken."