Als je jezelf later niet voor een baas ziet werken of uit wilt groeien tot een echte retail-legende, dan is deze opleiding echt iets voor jou!

"Mijn naam is Niels, 22 jaar en ik ben tweedejaars student Ondernemerschap & Retail Management. Nadat ik was gestopt aan de Universiteit Twente, ben ik begonnen met de oprichting van een online marketingbureau genaamd Flint. Ik wilde graag door blijven studeren en deze opleiding geeft me de kans om te groeien als ondernemer."
 

Ik wilde graag door blijven studeren en deze opleiding geeft me de kans om te groeien als ondernemer

Foto_Niels_Steenman.JPG
Niels Steenman, Student


Durf zelfstandig te zijn
"Als je jezelf later niet voor een baas ziet werken of uit wilt groeien tot een echte retail-legende, dan is deze opleiding echt iets voor jou! Dat je uit een ondernemersgezin moet komen of al succesvol ondernemer moet zijn om aan deze opleiding te beginnen, is allesbehalve waar. Ondernemerschap uit zich op heel veel manieren! Wat nog veel belangrijker is, is dat je zelfstandig durft te zijn en niet snel opgeeft. Dit brengt me direct bij een van de leukste en meest kenmerkende onderdelen van de opleiding: de praktijk van het ondernemerschap. Al in het eerste jaar begin je, in een groep met medestudenten, aan het oprichten van een business. In het tweede jaar ga je nog een stuk verder en werk je alleen of met een partner aan een serieuze onderneming!"

De opleiding is erg afwisselend
"We krijgen regelmatig gastcolleges en opdrachten van grote namen uit de beroepswereld. Denk bijvoorbeeld aan een directeur van de ABN AMRO of Marco Aarnink van Drukwerkdeal. Dit, en het werken aan je eigen studentonderneming, maakt de opleiding heel afwisselend en zorgt ervoor dat je aan het eind van de opleiding net een stapje verder bent.

Twijfel je nog? Ik raad het je sterk aan om veel open dagen te bezoeken. Daar kunnen studenten zoals ik je nog veel meer vertellen over de opleiding. Daarnaast zou ik ook zeker eens een meeloopdag inplannen! Alleen op die manier zie je met eigen ogen hoe wij een dag op school ervaren."