Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Technische Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Technische Bedrijfskunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
student in kantine

De afwisseling in vakken maakt de studie veelzijdig en interessant.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Technische Bedrijfskunde

Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde valt ongeveer 30% van onze studenten uit en de redenen daarvoor lopen uiteen. Zo zijn er studenten die geen prioriteit geven aan de opleiding, hebben sommige studenten een verkeerde keus gemaakt en kunnen sommige studenten het niveau niet aan. Ons streven is dat studenten niet onnodig uitvallen, doordat ze bijv. moeten wennen aan studeren in het hbo. Dat is de reden dat we veel tijd en aandacht hebben voor persoonlijke studiebegeleiding.

Uiteindelijk krijgt 95% van onze studenten na het behalen van het diploma een baan. 40% Komt uiteindelijk te werken bij het bedrijf waar het afstudeert.

Tijdens de opleiding krijg je les in Engels. Alle vakken worden in het Nederlands gegeven. Ook de toetsen zijn in het Nederlands. Soms worden er Engelstalige boeken gebruikt, omdat er geen goede alternatieven zijn in het Nederlands.

Je leert hoe je techniek moet toepassen binnen een bedrijf. Je moet wel kennis hebben van techniek en technologieën om te weten hoe deze te managen. Je krijgt geen harde technieken, zoals boren, lassen, frezen of technisch tekenen, maar wel de toepassing daarvan. Je krijgt geen wiskunde als vak. Wel moet je in sommige vakken formules of berekeningen toepassen. Het gaat niet om diepgaande wiskundige formules of afgeleiden daarvan.

De opleiding Technische Bedrijfskunde is gericht op een technische productieomgeving, de maakindustrie en het optimaliseren van processen. Je kunt in alle sectoren gaan werken, bent bezig met innovatiemanagement en bent ontwerper van processen. De opleiding Bedrijfskunde is breder met een meer economische en juridische insteek.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.