Student zwaait lachend

Online open dag: Technische Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Technische Bedrijfskunde? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Doe je mee aan de online open dagen van 29 tot 31 oktober?

Nu aanmelden!

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Technische Bedrijfskunde

Bij de opleiding Technische Bedrijfskunde valt ongeveer 30% van onze studenten uit en de redenen daarvoor lopen uiteen. Zo zijn er studenten die geen prioriteit geven aan de opleiding, hebben sommige studenten een verkeerde keus gemaakt en kunnen sommige studenten het niveau niet aan. Ons streven is dat studenten niet onnodig uitvallen, doordat ze bijv. moeten wennen aan studeren in het hbo. Dat is de reden dat we veel tijd en aandacht hebben voor persoonlijke studiebegeleiding.

Uiteindelijk krijgt 95% van onze studenten na het behalen van het diploma een baan. 40% Komt uiteindelijk te werken bij het bedrijf waar het afstudeert.

Tijdens de opleiding krijg je les in Engels. Alle vakken worden in het Nederlands gegeven. Ook de toetsen zijn in het Nederlands. Soms worden er Engelstalige boeken gebruikt, omdat er geen goede alternatieven zijn in het Nederlands.

Je leert hoe je techniek moet toepassen binnen een bedrijf. Je moet wel kennis hebben van techniek en technologieën om te weten hoe deze te managen. Je krijgt geen harde technieken, zoals boren, lassen, frezen of technisch tekenen, maar wel de toepassing daarvan. Je krijgt geen wiskunde als vak. Wel moet je in sommige vakken formules of berekeningen toepassen. Het gaat niet om diepgaande wiskundige formules of afgeleiden daarvan.

De opleiding Technische Bedrijfskunde is gericht op een technische productieomgeving, de maakindustrie en het optimaliseren van processen. Je kunt in alle sectoren gaan werken, bent bezig met innovatiemanagement en bent ontwerper van processen. De opleiding Bedrijfskunde is breder met een meer economische en juridische insteek.

student in kantine

De afwisseling in vakken maakt de studie veelzijdig en interessant.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.