Student zwaait lachend

Online open dag: Technische Informatica

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Technische Informatica? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding.

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Technische Informatica

Ja, in eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica heb je veel wiskunde nodig voor de elektronicavakken en voor de vakken regelsystemen en digitale signaalbewerking.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je de programmeertalen C, C++, C# en Python. Bij Elektrotechniek zijn dat de talen C en C#.

Dat hoeft niet, maar het helpt wel. Als je maar van puzzelen en het oplossen van problemen houdt!

Daar gaan we wel vanuit. 95% van onze afgestudeerden vindt een baan en vaak krijgen de afstudeerders al tijdens de studie een aanbod.

De opleiding HBO-ICT focust zich alleen op software engineering en programmeren en dus ben je daar met alleen een laptop klaar. Bij de opleiding Technische Informatie krijg je ook elektrotechniek en wiskunde. Het is technischer en je werkt ook met schroevendraaier en soldeerbout. Het is ook veel programmeren: niet alleen met een computer, maar bijvoorbeeld ook met robots. Als er maar een chip in zit.

De opleiding Mechatronica is een combinatie van werktuigbouwkunde, informatica en elektrotechniek, met de focus op systeemintegratie. Bij de opleidingen Technische Informatie en Elektrotechniek leer je voornamelijk informatica of elektrotechniek met een basis van de andere richting.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen
Drone

De software heb ik helemaal zelf geschreven met de programmeertaal Java.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.