Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Technische Informatica

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Technische Informatica. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Online en op locatie: hoe werkt het?

Open dagen bezoeken doe je in twee stappen:

Stap 1. Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen. Dit doe je tijdens de online open dagen. Stel hier al jouw vragen aan onze docenten en studenten. 

Stap 2. Kom sfeerproeven tijdens de open dagen op locatie. Hier vind je hier algemene informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Drone

De software heb ik helemaal zelf geschreven met de programmeertaal Java.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Technische Informatica

Ja, in eerste jaar van de opleidingen Elektrotechniek en Technische Informatica heb je veel wiskunde nodig voor de elektronicavakken en voor de vakken regelsystemen en digitale signaalbewerking.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je de programmeertalen C, C++, C# en Python. Bij Elektrotechniek zijn dat de talen C en C#.

Dat hoeft niet, maar het helpt wel. Als je maar van puzzelen en het oplossen van problemen houdt!

Daar gaan we wel vanuit. 95% van onze afgestudeerden vindt een baan en vaak krijgen de afstudeerders al tijdens de studie een aanbod.

De opleiding HBO-ICT focust zich alleen op software engineering en programmeren en dus ben je daar met alleen een laptop klaar. Bij de opleiding Technische Informatie krijg je ook elektrotechniek en wiskunde. Het is technischer en je werkt ook met schroevendraaier en soldeerbout. Het is ook veel programmeren: niet alleen met een computer, maar bijvoorbeeld ook met robots. Als er maar een chip in zit.

De opleiding Mechatronica is een combinatie van werktuigbouwkunde, informatica en elektrotechniek, met de focus op systeemintegratie. Bij de opleidingen Technische Informatie en Elektrotechniek leer je voornamelijk informatica of elektrotechniek met een basis van de andere richting.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.