Student Technische Informatica aan het werk

​Programmeer jij straks slimme robots?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Bedenk en programmeer jij straks systemen, zoals een robotgrasmaaier, slimme thermostaat, robots of zelfsturende drones? Bij de hbo-opleiding Technische Informatica van Saxion werk je aan de nieuwste oplossingen.

​Student Technische Informatica werkt aan zelfgemaakte kluis

Internationaal

Er zijn veel lessen in het Engels en daarnaast werk je samen met studenten met 25 andere nationaliteiten. Je kunt ook volledig kiezen voor een internationale klas bij de Engelstalige variant Applied Computer Science.

​Studenten Elektrotechniek werken met een printplaat

​Optie Elektrotechniek

Het eerste jaar van Elektrotechniek en Technische Informatica is nagenoeg gelijk. Kom je erachter dat je het het ontwerpen en maken van hardware leuker vindt dan programmeren? Dan kun je overstappen naar Elektrotechniek.

Studenten in gesprek met elkaar

Kleinschalig

Je kent je medestudenten en docenten snel! Daarnaast vinden de practicumlessen plaats in kleine groepen, zodat er veel 1-op-1 aandacht is.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 15 augustus 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

De combinatie van hardware, zoals sensoren en microcontrollers, met software als C++ en Java vormt de kern van je opleiding Technische Informatica. Je gaat ontdekken wat realtime embedded systems zijn en je leert alles over het automatiseren en het besturen van processen. Eigenlijk zorg jij ervoor dat alle apparaten goed geprogrammeerd zijn en dus ook werken!

Studie-inhoud
Hardware

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na afronding van je studie ontvang je het diploma Technische Informatica (TI) en de titel Bachelor of Science. Je kunt aan de slag bij diverse bedrijven waar je werkt als soft- en hardware ontwerper, programmeur of ontwikkelaar.

Jouw toekomst
Studenten testen de Nao-robot
Drone

De software heb ik helemaal zelf geschreven met de programmeertaal Java

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen