Natasja de Jonge is aan het afstuderen bij PANalytical

"Ik voer mijn afstudeeropdracht uit bij PANalytical. Dat is een bedrijf dat systemen ontwikkelt waarmee materiaalanalyses uitgevoerd kunnen worden door het gebruik van röntgenstraling. Zo’n systeem bestaat onder andere uit een röntgenbron, het te analyseren materiaal en een detector."

"Het doel van mijn opdracht is om de instellingen van de detector te optimaliseren, zodat er nauwkeuriger gemeten kan worden, en het testen van de detector in een nieuwe 'mode'. Het is een typische Technische Natuurkunde-opdracht, omdat ik theoretische kennis nodig heb over onder andere röntgenstraling, elektronica en signalen."

Voor opdrachten heb je vaak typische Technische Natuurkunde-kennis nodig over onder andere röntgenstraling, elektronica en signalen

​Natasja de Jonge, studente Technische Natuurkunde
Natasja de Jonge, Student Technische Natuurkunde

"Verder bestaat de opdracht voor het grootste gedeelte uit het ontwerpen van experimenten, het automatiseren van metingen, het verwerken en kritisch analyseren van metingen en het trekken van conclusies uit de meetdata. Dus allemaal onderdelen die ik tijdens de opleiding Technische Natuurkunde heb geleerd."