Tom Knop verveelt zich niet snel tijdens projecten

"Momenteel loop ik stage bij de vakgroep Nano Bio Physics (NBP) op de Universiteit Twente. Deze vakgroep doet veel onderzoek naar de eigenschappen van organische stoffen."

"Om dit te onderzoeken is er natuurlijk een goede microscoop nodig. Hiervoor maken we gebruik van een zogenaamde STED-microscoop. Deze microscoop kan met behulp van lasers en fluorescentie afbeeldingen maken van de organische stoffen die we onderzoeken. Nu is het zo, dat deze lasers erg veel vermogen hebben, waardoor de samples snel kapot gaan. Aan mij de taak een nieuw besturingsprogramma te schrijven en de opstelling zo aan te passen dat de lasers zo efficiënt mogelijk met de samples omgaan."

Ik vind de projecten erg veelzijdig en verveel me dus niet snel!

Tom Knop, student technische natuurkunde
Tom Knop, student Technische Natuurkunde

"Het programmeren van een besturingssysteem en het binnenhalen van data, om mooie afbeeldingen te krijgen, sluit perfect aan bij de opleiding Technische Natuurkunde. Ik vind dit soort projecten erg veelzijdig en verveel me dus niet snel! Na het oplossen van veel praktische problemen, is de STED-microscoop nu klaar voor gebruik en kunnen er weer afbeeldingen gemaakt en gebruikt worden voor verder onderzoek."