Studente aan het werk in de praktijkruimtes van Technische Natuurkunde

Gebruik natuurkunde voor producten en technologieën van de toekomst!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Vind jij het leuk om proeven te doen en door te rekenen (met computers) aan allerlei natuurkundige verschijnselen? Bijvoorbeeld met licht, materie en straling? Dan is de opleiding Technische Natuurkunde echt wat voor jou. Na de opleiding bedenk jij tal van nieuwe toepassingen.

Studenten nanotechnology aan het werk

Veel keuze

Na je tweede jaar kun je je specialiseren in diverse thema's. Denk aan de studieroute Nanotechnology, duurzame energie en medische toepassingen als operatierobotjes. Of wat dacht je van slim gebruik van glasvezels? Keus genoeg!

Technische natuurkunde

Diepgaand én breed!

Je leert allerlei nieuwe dingen: hoe je moet onderzoeken, experimenteren, programmeren en ook écht begrijpen wat je doet. Je gebruikt daarbij ook slimme software, zoals Matlab, LabView, Comsol, Minitab en Python.

Studenten in overleg

Kleinschalig en positieve sfeer

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Technische Natuurkunde en dat je de opleiding ook echt leuk en interessant vindt. Je kent je medestudenten gauw – en je docenten natuurlijk ook!

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 1 mei aan via Studielink.

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom nu bij ons proefstuderen en proef de sfeer van jouw toekomstige opleiding.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Wiskunde bijspijkeren voordat je aan Technische Natuurkunde begint?

Lees meer

Tijdens je studie

Je krijgt les in allerlei vakken. Deze theorie gebruik je meteen bij experimenten en onderzoeken. Zo leer je bij vloeistofdynamica de theorie over gassen en vloeistoffen, en boots je vervolgens met Comsol het inschakelen van een verwarming na. En door natuurkundige onderzoeken in te zetten, kun je fouten in kristallen of tumoren in menselijk weefsel opsporen.

Studie-inhoud
Student Technische Natuurkunde tijdens een onderzoek

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Na het afronden van de opleiding Technische Natuurkunde kun je werken bij allerlei high-tech bedrijven: in duurzame energie, voor medische technologie of bijvoorbeeld in de nanotechniek. Je mag de titel Bachelor of Science voeren. Een aantal van de afgestudeerden studeert ook verder aan de universiteit.

Jouw toekomst
saxion-enschede-dag-1-hires-133.jpg
Solarteam Twente met auto

Met kennis van mijn opleiding kon ik onze zonnewagen testen en aansturen via mijn laptop

Lees de ervaring

Gerelateerde opleidingen