Michelle koos Toegepaste Psychologie, omdat ze wil weten hoe mensen in elkaar zitten

Michelle koost voor de opleiding Toegepaste Psychologie, omdat zij wilde weten "hoe mensen in elkaar zitten." Het vak Sociale psychologie, uit het tweede jaar, was dan ook haar favoriete vak. Bij dat vak leer je namelijk waarom mensen de dingen doen die ze doen.

Het gaat niet alleen over individuen, maar ook over groepen, dus bijvoorbeeld over hoe kuddegedrag werkt

MichelleVanKuijzen_TP.jpg
Michelle van Kuijzen, Student Toegepaste Psychologie

"Met het vak Ontwikkelingspsychologie had ik wat meer moeite, omdat kinderen niet tot mijn interessegebied behoren. Dan kan een vak, ook al is het belangrijk, iets lastiger zijn. Wat ik superspannend, maar heel leerzaam, vond was een project waarin we individueel een re-integratietraject moesten uitvoeren. Daarvoor heb ik bij een onbekende volwassene verschillende tests, zoals een intelligentietest, afgenomen. Tegen studiekiezers en beginnende studenten zou ik willen zeggen: onderschat de theorie niet. Psychologie is een wetenschap die bestaat uit theorieën en zelden uit feiten. Ieder mens is immers anders. Vooral de eerste twee jaar zijn jaren, waarin je goed moet kunnen plannen en moet doorzetten. Maar al die theorie is heel interessant en met de kennis die je ermee opbouwt, kun je heel veel kanten op, want in veel werkgebieden krijg je met mensen te maken.

Ik doe nu mijn pre-master aan de Universiteit Twente als minor. Misschien leuk om te weten dat dat een mogelijkheid is. Of volg een minor in het buitenland. Er is veel mogelijk bij Saxion."