Toegepaste Psychologie studie

Het brein als domein bij de opleiding Toegepaste Psychologie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Waarom gedraagt iemand zich zoals hij doet? En waarom doet hij zo gestrest op het werk? Als jij interesse hebt in het waarom van gedrag én snel verbanden ziet, dan is de opleiding Toegepaste Psychologie (TP) een mooie start van jouw toekomst. Je leert mensen coachen waarbij je ook gebruikmaakt van technologie.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studie Toegepaste Psychologie Saxion

Diagnostiek

Mensen, maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties, hebben steeds vaker professionele psychologische hulp nodig. Jij helpt ze met jouw kennis van ons brein en onderzoeksmethoden uit de psychologie na de Toegepaste Psychologie opleiding.

Studie Toegepaste Psychologie Saxion

Brede basis met specialisaties

Je krijgt een brede basisopleiding Toegepaste Psychologie, waarbij uitgegaan wordt van positieve psychologie en de mogelijkheden van mensen. Onder voorwaarden kun je ook het certificaat GGZ-agoog behalen.

Toegepaste Psychologie hbo Saxion

Mens en techniek komen samen

Jij bent klaar voor de toekomst! Jij weet hoe mensen op technologie reageren en hoe je nieuwe snufjes in kunt zetten om ze verder te helpen. De wisselwerking tussen mens en technologie heeft voor jou geen geheimen na de bachelor Toegepaste Psychologie.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Toegepaste Psychologie

Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie ontdek je hoe je psychologische kennis kunt gebruiken in de praktijk. Jij leert hoe mensen zich weer zo goed mogelijk kunnen redden in het dagelijks leven, tijdens de studie of op het werk. Vanaf het derde studiejaar is het mogelijk je te specialiseren in drie uitstroomprofielen.

Studie-inhoud
Toegepaste psychologie hbo Saxion

Bekijk de video over de opleidingDe studie toegepaste psychologie in een notendop

Nieuws van de opleiding Toegepaste Psychologie

Mogelijkheden na je opleiding Toepaste Psychologie

Psychologie komt overal voor. Na je opleiding zet jij werknemers, teams en organisaties in hun kracht. Je leert mensen begrijpen hoe je een product ontwerpt zodat mensen ermee werken. Ook kun je een onderzoek op gaan zetten dat gedrag en technologische producten onderzoekt. Of wat te denken van e-coach of begeleider van mensen met psychische problemen?

Jouw toekomst
Wat is toegepaste psychologie Saxion
Toegepaste psychologie voltijd

Ik wil weten hoe mensen in elkaar zitten

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen