Een student vertelt

Ik ben bij Saxion met een heel specifiek doel begonnen aan de opleiding tot Verpleegkundige (hbo-v). Na mijn afstuderen wil ik naar de militaire academie, waar ik dan in tien maanden word klaargestoomd om uitgezonden te worden naar oorlogsgebieden. Wat ik fijn vind aan mijn opleiding bij Saxion, is dat ik echt mag meedenken over het onderwijs.

Ik ben voorzitter van de studievereniging van mijn opleiding en zie daardoor vaker dat studenten inspraak krijgen in hun eigen opleiding. Je hebt daar zelf iets aan, maar helpt er ook je docenten mee. 

Je krijgt de kans om aan te geven wat je zelf belangrijk vindt binnen een opleiding. Technologische ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld heel belangrijk in de zorg, en ik heb het gevoel dat we bij Saxion goed meegaan met bijvoorbeeld domotica (bijvoorbeeld een rode noodknop voor patiënten, red.) en robotica. Er wordt veel bezuinigd in de zorg en er moet met steeds minder personeel meer zorg geleverd worden. Om het personeel te ontlasten wordt technologie dus steeds belangrijker.