Meis Dekker

"Ik ben Meis, 21 jaar en ik woon in Almelo. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde (hbo-v). Hiervoor heb ik de mbo-opleiding Doktersassistente gevolgd. Maar ik wou meer. Dus heb ik voor Verpleegkunde (hbo-v) gekozen. En wat helemaal fijn was: het sluit goed aan op mijn vooropleiding!

Ik had dus best wel wat kennis, maar zag bij deze opleiding de mogelijkheid om mijn kennis te kunnen verbreden en meer diepgang te vinden in de zorg. Tijdens een bezoek aan de open dag merkte ik dat ik de sfeer bij Saxion heel prettig vond. Daarom studeer ik nu hier!

Tijdens een bezoek aan de open dag merkte ik dat ik de sfeer bij Saxion heel prettig vond. Daarom studeer ik nu hier! 

Meis Dekker, tweedejaars student

Ik ben vooral geïnteresseerd in de verantwoordelijkheid die een verpleegkundige heeft. Het opstellen van een behandelplan en het uitvoeren daarvan laat mij zien dat ik iets kan betekenen voor een ander. Hiernaast ben ik en blijf ik altijd gefascineerd door het menselijk lichaam en ben ik een groot fan van orthopedie en chirurgie. Mijn kennis hierover kan ik binnen deze studie ver uitbreiden.

In het tweede leerjaar gaan de studenten op stage. Je wordt ergens geplaatst en met de kennis uit leerjaar één op pad gestuurd. Mijn stage was op een verpleegafdeling van het Deventer Ziekenhuis. De stage is vooral bedoeld om een goed beeld te krijgen van het verpleegkundig vak, want er zijn heel veel gebieden waar je aan het werk kan. Hier maak je tijdens je stage dus kennis mee. Super leuk!

Een ander hoogtepunt van Verpleegkunde (hbo-v): de Serious Game. Hier vorm je samen met andere studenten een wijkteam van ongeveer vijf verpleegkundigen en krijg je als team verschillende opdrachten van patiënten uit jouw wijk. Samen ga je op zoek naar antwoorden en stel je behandelplannen op. Je hebt een aantal lesuren in de week om vragen te stellen. Tijdens de serious game leer hoe je je samen in kunt zetten voor je patiënten. Het is net echt! 

Ik hoop na het afronden van deze opleiding mij te kunnen specialiseren tot gespecialiseerd verpleegkundige. In welke richting weet ik nu nog niet. Wat ik wel al weet: het vak van verpleegkundige is een gewaardeerd beroep waarbij je echt het verschil kunt maken."