header verpleegkunde hbo-v

Wil jij flexibele en slimme zorg bieden? Volg de opleiding hbo-v

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Dan past de Opleiding tot Verpleegkundige bij jou! Binnen de zorg gaan de ontwikkelingen snel: er is steeds meer slimme technologie, de financiering staat onder druk en de rol van zorgvragers en zorgorganisaties verandert. Goed opgeleide verpleegkundigen zijn doorslaggevend om deze veranderingen op te vangen en de beste zorg te bieden.

Let op: de officiële naam van deze opleiding is 'Opleiding tot Verpleegkundige'. Onder deze naam is de opleiding ook vindbaar in studielink
Deze studie is ook in Deeltijd, Duaal te volgen
leren in de praktijk - hbo v

Leren in de praktijk

Je doet veel praktijkervaring op: tijdens stages, praktijkbezoeken, patiëntsimulaties, maar ook in de vorm van praktijkgerichte opdrachten en een serious game.

Studenten oefenen op de sim man

Technologie & Onderzoek

Kies je voor Verpleegkunde (hbo-v) bij Saxion, dan leer je hoe je onderzoeksresultaten en de nieuwste technologische mogelijkheden toe kunt passen. We leiden je op tot innovatieve en ondernemende professional.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Haal meer uit je studie met de OK-route!

lees meer

Tijdens je studie Verpleegkunde

De opleiding tot hbo-verpleegkundige duurt vier jaar. Deze periode is verdeeld in een major en een minor. Tijdens de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) werk je aan je kennis, houding en vaardigheden die je als verpleegkundige nodig hebt. Dit komt onder andere aan bod tijdens theorielessen, stages en simulatieonderwijs met onze eigen robotpatiënt. In het eerste jaar is leren in de praktijk ook al een belangrijk onderdeel. De minor is een periode van een half jaar in het derde jaar of vierde jaar binnen je opleiding, hierin maak je kennis met een ander vakgebied of je verdiept in een onderwerp binnen de verpleegkunde.

Voor gediplomeerden mbo Verpleegkunde niveau 4 is er een verkort traject van drie jaar.

Studie-inhoud
hbo verpleegkunde gezondheid en technologie saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Verpleegkunde (HBO-v) IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je opleiding Verpleegkunde

Na je afstuderen kun je direct aan de slag binnen alle werkvelden van de gezondheidszorg in het beroep van verpleegkundige. Van ziekenhuis tot verpleeghuis, van een baan in de psychiatrie tot werken in de thuiszorg. Mocht je de OK-route hebben afgerond, dan kun je kiezen op de operatiekamer aan de slag. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Jouw toekomst
duaal werken en leren verpleegkunde hbo deeltijd saxion
hbo v

De docenten weten wie je bent. Je bent dus geen nummer, maar je bent jezelf!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen