De docenten weten wie je bent. Je bent dus geen nummer, maar je bent jezelf!

"Ik zit in het tweede jaar van de studie Verpleegkunde (hbo-v). Naast mijn studie ben ik actief in het bestuur van een studievereniging en help ik mee tijdens open dagen. 

Voordat ik met deze studie begon, heb ik de studie medewerker maatschappelijke zorg gevolgd en afgerond op het mbo. Na het afronden van deze studie ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg, maar in het werkveld merkte ik dat er nog meer in me zat en dat ik iets anders wilde dan begeleiding geven aan cliënten.

Ik ben blij dat ik deze studie ben gaan volgen bij Saxion en zie mezelf straks als verpleegkundige aan het bed staan, want met een goede motivatie kom je heel ver!

Isabella Altink Verpleegkunde
Isabella Altink, student Verpleegkunde (hbo-v)

Door verschillende open dagen te bezoeken ben ik in aanraking gekomen met Saxion en de opleiding Verpleegkunde (hbo-v). Door deze open dag wist ik zeker dat ik aan het bed wilde staan. Maar of ik dit wel aankon met een mbo-achtergrond vroeg ik me af. Een docent tijdens de open dag was hier eerlijk in: “het is een pittige opleiding, vooral in het eerste jaar. Maar als je motivatie goed is, gaat het je zeker lukken!” was haar antwoord.

Mijn keuze is op Saxion, locatie Enschede gevallen, omdat de opleiding niet al te groot is. De docenten weten wie je bent. Je bent dus geen nummer, maar je bent jezelf! Daarnaast vind ik dat Saxion een goede combinatie biedt tussen theorie en praktijk. Ze laten je kennis maken met verschillende werkvelden in de gezondheidszorg. Daardoor wordt de keuze voor een werkveld binnen de gezondheidszorg makkelijker.

Ik ben blij dat ik deze studie ben gaan volgen bij Saxion en zie mezelf straks als verpleegkundige aan het bed staan, want met een goede motivatie kom je heel ver!