Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Werktuigbouwkunde

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Werktuigbouwkunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
Student Werktuigbouwkunde saxion

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Werktuigbouwkunde

Bij de opleiding Mechatronica ligt het zwaartepunt meer op de besturing en is er meer aandacht voor de automatisering, terwijl de opleiding Werktuigbouwkunde breder is opgezet, waarbij niet alleen aandacht is voor het ontwerpen van werktuigkundige constructies, maar ook aandacht wordt besteed aan automatisering en duurzame energietechniek.

Alle klassen bestaan uit maximaal 32 studenten.

Qua uren zijn deze gelijk aan elkaar. Het uitgangspunt hierbij is dat de theoretische kennis wordt toegepast in de praktische vakken. Hierbij wordt per kwartiel in alle vakken gewerkt rondom een thema, zoals Pick & Place of Duurzaam Ontwerpen.

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven. Voor een aantal lessen wordt wel gebruik gemaakt van Engelstalige boeken.

Bij aanvang van de studie krijgt iedere student een studieloopbaanbegeleider (slb’er) toegewezen en deze begeleidt de student gedurende de gehele studieduur. Deze slb’er is één van de docenten binnen de opleiding Werktuigbouwkunde en staat de student met raad en daad bij.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.