Student zwaait lachend

Online open dag: Werktuigbouwkunde

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Werktuigbouwkunde? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Volgende online open dagen: 9 en 10 april 2021

Als eerste op de hoogte zijn wanneer je je kunt aanmelden voor de open dagen in april 2021? Laat je naam en e-mail adres hieronder achter en wij laten het je weten!

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Werktuigbouwkunde

Bij de opleiding Mechatronica ligt het zwaartepunt meer op de besturing en is er meer aandacht voor de automatisering, terwijl de opleiding Werktuigbouwkunde breder is opgezet, waarbij niet alleen aandacht is voor het ontwerpen van werktuigkundige constructies, maar ook aandacht wordt besteed aan automatisering en duurzame energietechniek.

Alle klassen bestaan uit maximaal 32 studenten.

Qua uren zijn deze gelijk aan elkaar. Het uitgangspunt hierbij is dat de theoretische kennis wordt toegepast in de praktische vakken. Hierbij wordt per kwartiel in alle vakken gewerkt rondom een thema, zoals Pick & Place of Duurzaam Ontwerpen.

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven. Voor een aantal lessen wordt wel gebruik gemaakt van Engelstalige boeken.

Bij aanvang van de studie krijgt iedere student een studieloopbaanbegeleider (slb’er) toegewezen en deze begeleidt de student gedurende de gehele studieduur. Deze slb’er is één van de docenten binnen de opleiding Werktuigbouwkunde en staat de student met raad en daad bij.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Student op de roltrap

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.