Student zwaait lachend

Online open dag: Werktuigbouwkunde

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Werktuigbouwkunde? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Werktuigbouwkunde

Bij de opleiding Mechatronica ligt het zwaartepunt meer op de besturing en is er meer aandacht voor de automatisering, terwijl de opleiding Werktuigbouwkunde breder is opgezet, waarbij niet alleen aandacht is voor het ontwerpen van werktuigkundige constructies, maar ook aandacht wordt besteed aan automatisering en duurzame energietechniek.

Alle klassen bestaan uit maximaal 32 studenten.

Qua uren zijn deze gelijk aan elkaar. Het uitgangspunt hierbij is dat de theoretische kennis wordt toegepast in de praktische vakken. Hierbij wordt per kwartiel in alle vakken gewerkt rondom een thema, zoals Pick & Place of Duurzaam Ontwerpen.

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven. Voor een aantal lessen wordt wel gebruik gemaakt van Engelstalige boeken.

Bij aanvang van de studie krijgt iedere student een studieloopbaanbegeleider (slb’er) toegewezen en deze begeleidt de student gedurende de gehele studieduur. Deze slb’er is één van de docenten binnen de opleiding Werktuigbouwkunde en staat de student met raad en daad bij.

Student op de roltrap

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.