Erasmus+

Erasmus+

Het Erasmus+ programma biedt allerlei mogelijkheden om internationale kennis en ervaring op te doen in zowel het buitenland als bij je onderwijsinstelling. We moedigen Saxion studenten en medewerkers aan deze kansen te benutten.

Wat is Erasmus?

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie dat mobiliteit, samenwerking en een leven lang leren bevordert. Saxion heeft het Erasmus Charter voor Hoger Onderwijs (ECHE) toegekend gekregen voor de periode 2021-2027. Hierdoor kunnen we deelnemen aan het Erasmus+ programma. Het geeft onze studenten, medewerkers en partners de kans om hun horizon te verbreden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast bevordert het de internationale en interdisciplinaire samenwerking.

Ontdek meer over Erasmus+

Hoe kun jij gebruikmaken van het Erasmus+-programma?

Ontdek de wereld, ervaar andere culturen, leer nieuwe talen, maak internationale vrienden en verrijk je cv.  Erasmus+ maakt het voor jou mogelijk om tijdens je opleiding bij Saxion een internationale ervaring op te doen. Denk aan een projectopdracht, stage of minor in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld een semester studeren bij een partneruniversiteit van Saxion en hier erkende studiepunten behalen. Benieuwd of dit iets voor jou is? Ontdek hoe andere Saxion studenten hun buitenlandervaring hebben beleefd.

Ben je op dit moment student bij ons? In veel gevallen kun je een Erasmus+ beurs aanvragen voor je uitwisseling binnen Europa. Op de MySaxion Going Abroad-pagina lees je gedetailleerde informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces.

Studenten.jpg

Het is belangrijk om je als professional in het onderwijs te blijven ontwikkelen. Met Erasmus+ kun je als Saxion medewerker nieuwe vaardigheden opdoen in het buitenland. Geef les, volg een training, loop met een collega mee (job shadowing) en/of maak kennis met nieuwe leermethoden. Je kunt hiervoor financiële ondersteuning krijgen.

Er zijn twee mogelijkheden binnen Erasmus+:

  • Via Erasmus Teaching kun je onderwijsactiviteiten organiseren bij partneruniversiteiten binnen het Erasmus+ netwerk. Denk aan een gastcollege of een gezamenlijk project.
  • Via Erasmus Training kun je deelnemen aan trainingsprogramma’s die worden aangeboden door onze partneruniversiteiten. Denk aan een international week of workshops voor professionele ontwikkeling.
Medewerkers (2).jpg

Naast de buitenlandervaringen van onze studenten en medewerkers stimuleren we ook internationale samenwerkingen via Erasmus+.

  • Onderwijs- en onderzoeksprojecten van onze academies en lectoraten;
  • Cooperation Partnerships voor bijvoorbeeld onderwijsinnovatie;
  • Erasmus Mundus;
  • Europees universiteiten netwerk - E³UDRES².
Samenwerkingen.jpg

Nieuws over Erasmus+ bij Saxion

Vragen?

Neem contact op met International Office.