Student Sportmarketing

Academie Financiën, Economie & Management

Bij de academie Financiën, Economie & Management (FEM) vind je hoogwaardige hbo-opleidingen op financieel-economisch gebied. Onze missie is om aan de absolute top van ons vakgebied te staan!

Voor bedrijven

Samen het onderwijs in de praktijk brengen via stage of adoptie van een onderwijsblok? Dat kan! Onze academie staat bekend als hofleverancier van stagiairs en afgestudeerden op het gebied van Bedrijfseconomie, Accountancy en Fiscaal Recht en Economie aan bedrijven en organisaties in de wijde regio.

Stages
Kun je onze studenten een uitdagende en leerzame stage bieden? Neem dan zeker contact met ons op! We ontvangen graag informatie over het bedrijf, de begeleiding (denk hierbij ook aan de afdeling, het aantal personen en de achtergrond van de begeleider) en een vacaturetekst.

Afstuderen
Je kunt ook een onderzoeksvraag aan ons voorleggen. Wij zoeken dan naar een afstudeerder die zich kan vastbijten in jouw opdracht. Om de vraag te beantwoorden, doet onze student een aantal maanden zelfstandig onderzoek. De conclusies verschijnen in de afstudeerscriptie.

Je kunt een aanvraag indienen via ons Stage Informatie Systeem. Heb je geen toegang? Neem dan even contact op met ons praktijkbureau.

Praktijkbureau
Michelle Lammers-Stoelinga
088 - 019 1190 - praktijkbureau.fem@saxion.nl

Organisaties en bedrijven die meedoen aan ons onderwijs, dragen bij aan de hoge kwaliteit van onze opleidingen. Zo ontwikkelen we samen met de beroepspraktijk praktijkopdrachten. En we nodigen professionals uit voor gastlezingen, presentaties en masterclasses. Heb je zelf een opdracht of idee? Neem dan even contact op met ons praktijkbureau.

Praktijkbureau
Michelle Lammers-Stoelinga
088 - 019 1190 - praktijkbureau.fem@saxion.nl

Student werkt op de laptop

Ons onderwijs kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, kleine groepen en opdrachten uit én voor de praktijk!

Onderzoek

Heb je een onderzoeksvraag of project dat aansluit op onze opleidingen? Dan helpen we je daar graag bij! Bij de lectoraten gaan onze studenten aan de slag met praktijkonderzoek. Zo leren ze onderzoeksvaardigheden en krijg jij resultaten waar je echt wat mee kunt! 

Binnen de academie FEM hebben we de volgende lectoraten:

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Onderwijs

De voltijdse opleidingen volgen in de eerste anderhalf jaar een gezamenlijk programma. Dit maakt het voor twijfelaars mogelijk om tussentijds over te stappen, zonder studievertraging op te lopen. Na de eerste anderhalf jaar vindt verdieping plaats en start het praktijkgedeelte van de opleiding.

Word jij uitgedaagd door ingewikkelde problemen en heb je energie over? Haal dan meer uit je bacheloropleiding en volg een Honours Programme.

Het Honours Programme bestaat uit uitdagende trajecten die je naast je bacheloropleiding kunt volgen. Na het succesvol afronden van deze trajecten studeer je af als Bachelor with Honours. Je krijgt een certificaat waarop vermeld staat waarom jíj buitengewoon bent.

Studievereniging
Je studietijd aan onze academie is pas écht compleet met een lidmaatschap van Studievereniging Balans. SV Balans regelt de introductie voor nieuwe studenten, maar ook leuke activiteiten en netwerkborrels. Meer weten? Bezoek de website van SV Balans

Alumnivereniging
Wil jij ook na je studie je kennis verbreden? Onze alumnivereniging CA$H regelt trainingen, cursussen en lezingen. Kom in contact met oud- studenten en bedrijven en bouw een mooi netwerk op. Nieuwsgierig? Bezoek de website van CA$H

De wereld ligt aan je voeten. Verleg je grenzen en ga studeren, loop stage of schrijf je scriptie in het buitenland!

Studeren
Van Korea tot Duitsland: jij kunt er naartoe. FEM heeft contacten met 36 universiteiten in 19 verschillende landen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Jeanet Nijland via international.fem@saxion.nl.

Toelating
Om in het buitenland te mogen studeren, moet je aanvraag worden goedgekeurd. Vul het formulier, regelingen en procedures op mijnSaxion.nl in en mail dit naar examencommissie.fem@saxion.nl.

Stage/afstuderen
Het valt niet mee om zelf een goede stage- of afstudeerplaats in het buitenland te vinden. Je moet veel dingen regelen, dus zorg dat je op tijd begint. 
Er zijn ook speciale bureaus die jou kunnen helpen bij het vinden van een plek in het buitenland. Voor hun bemiddeling moet je meestal wel betalen.

Eisen
Je stage- of afstudeeropdracht moet voldoen aan een aantal eisen. Die vind je in de stage- en afstudeerhandleiding op Blackboard. Wil je graag afstuderen in het buitenland? Houd er dan rekening mee dat je altijd een aanvraag moet indienen bij de examencommissie.

Ready for take-off?
Als je naar het buitenland wilt, moet je veel regelen. Ook zaken waar je misschien niet meteen aan denkt. Hieronder vind je een overzicht van wat je allemaal moet regelen.

Reis
Heb je er al aan gedacht hoe je naar het land toe gaat? Zorg ervoor dat je op tijd begint met het zoeken en boeken van bijvoorbeeld vliegtickets.
Studiefinanciering
Zorg dat je twee maanden vóór vertrek al je zaken met studiefinanciering regelt. Kijk voor alle informatie over studiefinanciering en de ov-jaarkaart op de site van DUO.
Visa
Check ruim van tevoren of je voor het land waar je naartoe gaat een visum nodig hebt. Dat kan op de site van CIBTvisas. Een overzicht van alle ambassades vind je op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Verzekering
Biedt jouw zorgverzekeraar werelddekking aan en is dit voldoende? Houd er rekening mee dat zorgkosten in het buitenland soms duurder zijn dan in Nederland. We raden je aan om je aanvullend te verzekeren. AON en IPS Lipp Mann hebben speciaal voor studenten die naar het buitenland gaan een verzekering ontwikkeld.

Blijf je binnen Europa? Vraag dan een European Health Insurance Card aan.

Beurs
Elke jaar worden er studiebeurzen verdeeld onder hogescholen. Benieuwd of jij recht hebt op een beurs? Neem contact op met het International Office van Saxion via scholarships@saxion.nl.

Woning
Ga je bij een van onze partners studeren? Dan kun je daar misschien ook een verblijfplaats regelen.

Ga je stagelopen of afstuderen? Vraag dan bij het bedrijf waar je aan de slag gaat of zij iets voor je kunnen regelen. Kan dat niet? Neem dan een kijkje op de volgende sites:

Wil je je eigen kamer onderverhuren? Vraag altijd eerst of dit mag van de verhuurder.

Toch even controleren of je niks vergeten bent? Doe de check!

Nieuws van deze academie

Contact

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Front Office academie Financiën, Economie en Management
frontoffice.fem@saxion.nl