Studenten aan het werk

School of Finance and International Business

Welkom bij de School of Finance and International Business (SFIB), dé plek waar je wordt opgeleid tot professional voor de financiële en economische wereld. De School of Finance and International Business biedt onderwijs in Deventer en Enschede. De academie heeft ruim 2.100 studenten en 175 medewerkers.

Nieuwe trends maken onderdeel uit van onze opleidingen. Denk aan digitalisering, data en duurzaamheid.

Innovatieve mindset

Bij de School of Finance and International Business investeren we in duurzaam ondernemen. Je leert bij ons om nieuwe ideeën te bedenken en te ontwikkelen voor ondernemingen en organisaties in de regio en ver daarbuiten vanuit een duurzame en innovatieve mindset. Nieuwe trends maken onderdeel uit van onze opleidingen. Denk aan digitalisering, data en duurzaamheid.

Buitenland

In lijn met onze internationale focus krijg je volop kansen om een half jaar tot anderhalf jaar van het onderwijsprogramma in het buitenland te volgen. Je leert letterlijk en figuurlijk een andere taal spreken en krijgt een bredere blik wanneer je leert open te staan voor andere inzichten, ideeën en perspectieven. Zo ontwikkel je jezelf tot een kritisch denkende wereldburger.

Voor bedrijven

Samen het onderwijs in de praktijk brengen via stage of onderwijs- en/of onderzoeksopdrachten? Dat kan! We nodigen bedrijven in de wijde regio én internationaal georiënteerde bedrijven uit om een actieve rol te spelen binnen onze opleidingen. We gaan graag het gesprek aan over de mogelijkheden.

We zijn een innovatieve academie waar met name adviesopdrachten op het gebied van financiën en control, accounting, fiscaal, business models, circulaire economie, conscious business, supply chain, marketing, HR en international networking goed bij passen.

Organisaties en bedrijven die meedoen aan ons onderwijs, dragen bij aan de hoge kwaliteit van onze opleidingen. Zo ontwikkelen we samen met de bedrijven praktijkopdrachten en nodigen we professionals uit voor gastlezingen, presentaties en masterclasses. Heb je zelf een opdracht of idee? Neem dan contact op met het praktijkbureau via business.sfib@saxion.nl.

Natuurlijk krijg je hier ook iets voor terug. Studenten bieden oplossingen voor jouw vraagstukken. Zij leren hiervan en zo stomen wij hen gezamenlijk klaar voor de arbeidsmarkt.

Studenten in de gang

Onderzoek

Heb je een onderzoeksvraag of project dat aansluit op onze opleidingen? Dan helpen we je daar graag bij! Binnen de lectoraat Business modellen en in het Conscious Business Lab gaan onze studenten aan de slag met praktijkonderzoek. Zo leren zij onderzoeksvaardigheden en krijg jij resultaten waar je echt wat mee kunt!

Binnen de academie SFIB hebben we het volgende lectoraat:

Nieuws van deze academie

Onderwijs

We leiden je op tot een breed georiënteerde, ondernemende professional voor de financiële en economische wereld. Bij de Nederlandstalige voltijdopleidingen Accountancy, Finance Tax & Advice en Finance & Control volg je in het eerste jaar een gezamenlijk programma. Hier leg je de basis en maak je de keuze om je te verdiepen. Bij de Engelstalige opleidingen volg je een vast programma van vier jaar met veel mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Heb jij de bacheloropleiding Accountancy gevolgd en wil jij naast je werk in deeltijd een opleiding tot Accountant Administratieconsulent volgen? Volg dan de Post-hbo Beroepsopleiding AA Hoofdfase.

Heb jij een andere bacheloropleiding in een financieel-economische richting afgerond en wil jij naast je werk in deeltijd een opleiding tot Accountant Administratieconsulent volgen? Volg dan eerst de Post-hbo Beroepsopleiding AA Schakelprogramma.

Word jij uitgedaagd door ingewikkelde problemen en heb je energie over? Haal dan meer uit je bacheloropleiding en volg één van onze toptalent programma’s.
Er zijn twee varianten: excellentietrajecten en Honours Programma’s. Beide programma’s lopen vanaf het tweede studiejaar naast je reguliere bachelor en duren drie jaar. Binnen een Honours Programma verbreed je je kennis. Binnen een Excellentietraject verdiep je je kennis.

Man achter computer

Studeren in het buitenland

De wereld ligt aan je voeten. Verleg je grenzen en ga studeren, loop stage of werk aan je beroepsproduct in het buitenland. Zeker in onze internationaal georiënteerde opleidingen verwachten we dat je minimaal een semester in het buitenland studeert. Zo kan je na je studie overal ter wereld een kick-start geven aan je carrière.

Van Duitsland tot Zuid-Korea, jij kunt er naartoe. De School of Finance and International Business heeft contacten met meer dan 70 partneruniversiteiten over de hele wereld. Zo hebben we vele contacten in Europa, Amerika en (Zuid-)Oost Azië, en hebben we specifiek een band met China, Vietnam en Indonesië.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze collega’s van International Academic Affairs via iaa.sfib@saxion.nl.

Ben jij een buitenlandse student die bij Saxion wil komen studeren? Voor jou bieden we twee uitwisselingsprogramma’s aan.

Om in het buitenland te mogen studeren, moet je aanvraag worden goedgekeurd. Vul het formulier in, lees de regelingen en volg de procedure op MijnSaxion.nl (intranet, met inlog).

Het valt niet mee om zelf een goede stage- of afstudeerplaats in het buitenland te vinden. Je moet veel dingen regelen, dus zorg dat je op tijd begint. 
Er zijn ook speciale bureaus die jou kunnen helpen bij het vinden van een plek in het buitenland. Voor hun bemiddeling moet je meestal wel betalen.

Je stage en/of je beroepsproduct moet(en) voldoen aan een aantal eisen. Die vind je in de stage- en afstudeerhandleiding op Blackboard. Wil je graag afstuderen in het buitenland? Houd er dan rekening mee dat je altijd een aanvraag moet indienen bij de examencommissie.

Evenementen van deze academie

Contact

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Frontoffice School of Finance and International Business
frontoffice.sfib@saxion.nl